van der Horst

Indy 500: Fernando Alonso valt uit in absolute eindfase met... motorproblemen

Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso heeft bij zijn eerste Indy 500 de finish helaas niet gehaald. De Spanjaard kreeg met nog één tiende van de race voor de boeg plots af te rekenen met problemen aan zijn Hondamotor. Alonso heeft echter bij veel fans een blijvende indruk nagelaten en kon in een belangrijk deel van de race zijn stempel drukken op de wedstrijd; enerzijds door een aantal keer op kop te rijden, anderzijds door de snelste gemiddelde rondetijd te laten noteren. Het was uiteindelijk teamgenoot Takuma Sato, in het verleden eveneens actief in de Formule 1, die de melk mocht drinken in de 101e editie. De kleine Japanner hield uiteindelijk drievoudig winnaar Helio Castroneves en Ed Jones af.
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Geen persoon met een deftige mentale gezondheid die na afloop van de Indianapolis 500 2017 Alonso nog bekritiseert voor zijn keuze om verstek te geven voor de Grote Prijs van Monaco en te opteren voor een poging de zege te behalen in de Indy 500. De tweevoudig wereldkampioen F1 bewees een rasechte racer te zijn door zich uiterst snel aan te passen aan de Indycar-bolide. Eerst verzekerde hij zich van een plaatsje op de tweede startrij en tijdens de eigenlijke wedstrijd pakte hij meermaals de leiding. Het mocht evenwel niet zijn voor de Spanjaard; hij ontweek alle valkuilen, bracht enkele inhaalbewegingen op prachtige manier tot een goed einde, maar werd uiteindelijk geveld door - o ironie - zijn Honda-motor...

Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 28 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons