van der Horst

Internationale topcompetitie: New Race Festival Blancpain GT Series!

Start Blancpain Sprint Cup Zolder 2017
Start Blancpain Sprint Cup Zolder 2017
Circuit Zolder heeft voor 2018 niet alleen wederom een plaatsje veroverd op de kalender van het New Race Festival Blancpain GT Series, het Limburgse circuit krijgt zowaar de eer om het seizoen 2018 te openen! De series beginnen op 7 april in Zolder en eindigen op 30 september in Barcelona. Het seizoen bestaat uit tien rondes, vijf Endurance Cup rounds en vijf Sprint Cup rounds. Circuit Zolder ontvangt op 7 en 8 april de bolides van de sprint-serie en vormt zo één van de vijf evenementen op die kalender.
Internationale topcompetitie
De Blancpain GT Series Sprint Cup is hoogstwaarschijnlijk het snelste GT-kampioenschap van de hele planeet. Gedurende twee races van een uur nemen de beste GT-rijders ter wereld het tegen elkaar op, aan het stuur van spectaculaire machines uit de ateliers van de meest prestigieuze merken uit de GT-racerij. De Sprint Cup maakt deel uit van de Blancpain GT Series, die verder ook bestaat uit de vijf manches van de Blancpain GT Series Endurance Cup.

Spektakel gegarandeerd, want de piloten zetten alles op alles om het torenhoge prijzengeld te bemachtigen – pot van 150.000 euro met 30.000 voor de winnaar.
 
Ze delen de Limburgse piste met de GT4 European Series, het nationaal kampioenschap Belcar Endurance Championship met een mix van Tourisme, GT's en Spotscars en last but not least 2 nieuwe series: de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup.

Belcar 2018: meer series, meer competitie 
Datzelfde weekend wordt op Circuit Zolder de allereerste manche van het Belgian Endurance Championship BELCAR betwist.
Er verandert namelijk heel wat binnen het Belcar-landschap: twee extra series, twee nieuwe trophies en een lagere normtijd tot 1min30.
 
Belcar Historic Cup & Belcar Youngtimer Cup
Circuit Zolder wil met de twee nieuwe Belcar Series voor iedere racefan, jong en oud, een gevarieerd programma bieden. Zo krijgen youngtimers en oldtimers vanaf 2018 de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben onder de Belcar paraplu. In de Belcar Historic Cup racen oldtimers tot en met het jaar 1981. In de Belcar Youngtimer Cup strijden youngtimers in de klassen GT, Toerisme en Nineties van bouwjaar 1982 tot en met 1999.

Alle wagens die binnen de GT4 klasse vallen, kunnen op hun beurt punten scoren voor de Belgian GT4 Endurance Cup. Alle Porsches die mee rijden, dingen eveneens mee voor de Porsche Endurance Benelux Trophy, officieel ondersteund door Porsche Motorsport!

Er komen in 2018 zes wedstrijden in Belcar Endurance Championship, met tweemaal Spa en viermaal Zolder. De kalender ziet er als volgt uit:
 
7-8 april: Zolder 125´- New Race Festival (met de Blancpain GT Series)
2-3 juni: Spa 180´- Spa Euro Race
30 juni-1 juli : Zolder 180´ Zolder Superprix
9, 11-12 augustus: Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder powered by Budé
29-30 september : Spa 180´- Racing Festival
20-21 oktober : Zolder 125´- American Festival Nascar Finals

Circuit Zolder PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op donderdag 5 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons