van der Horst

Bert Longin: “We gaan voor de titel in de GT Open”

Chevrolet Corvette C6.R
Chevrolet Corvette C6.R
Komend weekend gaat het International GT Open kampioenschap van start onder de Provençaalse zon op het circuit van Paul Ricard en voor ons Belgen zal er dit seizoen met bijzondere aandacht gekeken worden naar het spectaculaire GT-kampioenschap. Immers niemand minder dan Bert Longin zal er namelijk aantreden met een oude liefde, de Corvette C6.R. “Het is een hoogstaand kampioenschap, maar ik ben er zeker van dat we voor de titel kunnen gaan”, aldus de Leuvenaar die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. Dat zal zeker geen sinecure zijn gezien ook dit seizoen weer een aantal sterke equipes present tekenen en een deelnemersveld dat voor Paul Ricard alvast 28 wagens telt. Autosport.be zocht Bert Longin op voor een vooruitblik op zijn internationale programma in 2013.
SRT Corvette - FIA GT 2009
SRT Corvette - FIA GT 2009
“Ik heb er enorm veel vertrouwen in”, steekt Longin zelfzeker van wal. “Ik kijk er vooral naar uit om terug samen te werken met Patrick Selleslagh. In de FIA GT zetten we destijds in 2009 samen reeds mooie resultaten neer in een zeer competitief veld en werden we derde in het kampioenschap.” En daar stopt het niet wat betreft de bekende gezichten; “We zullen bovendien ook kunnen rekenen op de diensten van enkele PK Carsport mecaniciens die ons tijdens de races zullen bijstaan.”

Op menselijk vlak is het voor de snelle Brabander dus thuiskomen, maar ook het strijdwapen waarop een beroep zal worden gedaan heeft in principe nog weinig geheimen voor hem. Naast een nagelnieuwe Chevrolet Corvette C6R GT2 zal het team namelijk ook drie exemplaren van de inmiddels op leeftijd zijnde Corvette C6.R GT1 inzetten, waarvan er één is voorbehouden voor Longin en zijn Nederlandse teamgenoot Diederik Sijthoff. “De wagen is aan de basis nog steeds de Corvette GT1 van vroeger, maar er is toch heel wat aan veranderd om er een GT2 (nvdr. Super GT) van te maken.  Zo zijn de remmen aangepast aan de reglementen, heeft de wagen geen diffuser meer en werd de motor dichtgeknepen om ons op het niveau te brengen van de andere deelnemers.”

8f1ff6969a173f25ca1c762023e568a019efd152.jpg
Twee weken terug zakte V8 Racing – zoals het team officieel door het leven gaat – af naar de Autódromo do Algarve in Portugal om er alle vier de wagens uitgebreid te testen. Meteen ook de eerste kans voor Longin om de bolide voor een eerste keer terug uitgebreid aan de tand te voelen. “De testen in Portugal zijn heel positief verlopen en hebben me alleen maar vertrouwen ingeboezemd. Ik heb daar Diederik (Sijthoff) ook beter leren kennen, hij liet een goede indruk bij mij na en beschikt ongetwijfeld over de nodige snelheid.” De Supercar Challenge kampioen reed vorig seizoen al met de Amerikaanse 'Muscle Car' in het GT Open kampioenschap en is dus niet aan zijn vuurdoop toe.

“Het team beschikt nu ook over een GT2-versie van de wagen en die heb ik in Portugal aan een vergelijkende test onderworpen,” vervolgt Login. “De nieuwe wagen ziet er van buitenaf anders uit en is zelfs een beetje breder dan de GT1. Er zit ook een kleinere motor in en bovendien moet deze het meer hebben van de aerodynamica waardoor de GT2 voorlopig nog moeilijker af te stellen is en ook iets minder aangenaam is om te besturen.” De kersverse papa is er dan ook van overtuigd dat hij met zijn iets ouder strijdros een prima wagen in handen heeft om voor de algemene zege te gaan.

Chevrolet Corvette C6.R
Chevrolet Corvette C6.R
“Ik heb er echt enorm veel zin en vertrouwen in.  We beschikken over een goed totaal pakket met de ervaring van Patrick (Selleslagh), een beproefde wagen, de hulp van enkele top PK Carsport mecaniciens en een goede teamgenoot. Het niveau ligt redelijk hoog in het kampioenschap maar ik ben er zeker van dat we voor de titel moeten kunnen gaan!” besluit een vastberaden Bert Longin.

Foto's: Marnik Mouchaers & Longin  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons