van der Horst

Italië: Alonso reageert na aantijgingen Honda - gridpenalty van 35 plaatsen

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Tijdens het vorige weekend in Spa liep het alweer niet goed voor Fernando Alonso en zijn McLaren-Honda. Na het net te missen van Q3, niettegenstaande de goede hulp van zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne volgde de race waar hij door de ene na de andere voorbijgestoken werd en hij na veel frustraties over de boordradio,zijn bolide na 25 ronden terug in de pitbox parkeerde. Met als reden volgens Alonso dat er een motorprobleem was. Maar na een onderzoek van de desbetreffende krachtbron, meldde Honda dat het niets vond dat aanleiding gaf voor een opgave. Hiermee werd ook gesuggereerd dat Alonso expres zou opgegeven hebben. Fernando Alonso reageerde dan ook duidelijk op die aantijgingen.
Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne
Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne
"Ik ben verrast door deze aantijgingen. Wanneer ik dat lees, besluit ik dat de mensen niet geconcentreerd waren op de echte dingen die gebeurd zijn in Spa.": verteldde de Spanjaard. "Ik had problemen met de krachtbron, drie of vier ronden voor mijn opgave. Ik heb dit al een paar keer voorgehad dat sommige sensoren faalden en sommige dingen fout liepen waardoor de motor vast liep. Deze keer namen we het zekere voor het onzekere en gaven we op voordat de motor het gegaf en hij helemaal kon nagekeken worden. We gaan deze motor testen tijdens de tweede vrije trainingen en als alles goed loopt blijven we deze verder gebruiken voor de rest van het weekend."

De motor werd deze middag getest tijdens de tweede vrije trainingen, maar bij McLaren besloot men toch om de motor te wisselen naar de nieuwe 3.7 Spec. Daarnaast besloot men om nog meer aanpassingen door te voeren met het oog op de Grote Prijs van Singapore. Daar hoopt McLaren dat men betere resultaten zal halen gezien het smalle stratencircuit de McLaren's beter moet liggen.

Foto's: Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons