van der Horst

Italië: Drie wagens minder aan de start voor de Formule 2

De pitbox van Anthoine Hubert in Monza
De pitbox van Anthoine Hubert in Monza
Vorig weekend was een zwart weekend voor de Formule 2. De raceleiding nam de moeilijke maar verstandige beslissing om de sprintrace op zondag af te schaffen, zodat teams en rijders de kans kregen om het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert tijdens de zaterdagrace te verwerken. Helaas kregen ze daar maar een week de tijd voor, aangezien het kampioenschap dit weekend deel uitmaakt van de Italiaanse Grand Prix. Drie wagens ontbreken op de afspraak.
  • Powercars
Paddock box Trident
Paddock box Trident
Zowel BWT Arden als het Sauber Junior Team by Charouz, respectievelijk de teams van Juan Manuel Correa en Anthoine Hubert, zullen dit weekend sowieso maar met één wagen aan de start komen. Daarnaast mist ook Trident een van beide wagens. Giuliano Alesi, zoon van ex-Formule 1-coureur Jean Alesi, was betrokken bij het ongeval en zijn spin was de reden waarom Hubert een ontwijkingsmanoeuvre moest uitvoeren. In het kader van het onderzoek werd zijn wagen in beslag genomen. Alesi zal wel aan de start verschijnen in Monza op de wagen van Ralph Boschung, waardoor die laatste - sowieso in financiële moeilijkheden - een stap opzij moet zetten dit weekend.

Marino Sato, eveneens betrokken bij het incident, zal dit weekend wel aan de start komen met Campos Racing. Hierdoor mist de Japanner de manche van de EuroFormula Open in Silverstone, waar hij met nog zes races te gaan de leiding heeft met een voorsprong van 100 punten.

Foto's: Georges De Coster



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons