van der Horst

Italië roept: Hankook 12H ITALY-MUGELLO

Start 12H Italy-Mugello 2015
Start 12H Italy-Mugello 2015
Het voorjaar komt eraan, en waar kun je in maart nou beter zijn dan in de prachtige omgeving van Toscane? Dat komt goed uit, want dat is waar de volgende race van de 24H SERIES powered by Hankook verreden wordt. Opnieuw is het Autodromo Internazionale del Mugello de plaats van handeling voor de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (18-19 maart 2016). De belangstelling voor de race is groot, zoals ook blijkt uit het aantal van meer dan 70 teams op de voorlopige inschrijflijst.
  • St. Paul
Start 12H Italy-Mugello 2015
Start 12H Italy-Mugello 2015
“De laatste plaatsen zijn nog beschikbaar, dus inschrijven is nog steeds mogelijk, maar we verwachten dat die plaatsen gauw gevuld zullen zijn”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).Mugello
Mugello
De Hankook 12H ITALY-MUGELLO vond in 2014 voor het eerst plaats en voor de première was het wel passend dat een Ferrari als eerste eindigde in de Italiaanse lange-afstandsrace, die uitmondde in de overwinning voor het team AF Corse. In het afgelopen jaar ging de zege naar het Duitse Herberth Motorsport met een Porsche 997 GT3 R. Voor de race van dit jaar staan er weer heel wat fraaie sportwagens op de grid: Lamborghini Huracán, Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Audi R8 LMS, Aston Martin Vantage, Ferrari 458 Italia en Porsche 911 Cup zijn allemaal vertegenwoordigd. Een spectaculaire première voor de 24H SERIES powered by Hankook is de deelname van het Amerikaanse team Scuderia Cameron Glickenhaus met de twee SCG 003C-sportwagens, die tot dusver alleen maar op de Nordschleife in actie kwamen. Ook in de GT4- en toerwagenklassen wordt er een sterke bezetting verwacht met een goede mix van auto’s, waaronder SEAT, BMW, Ford en Honda. Naast de vaste deelnemers van de 24H SERIES powered by Hankook zijn er ook tal van teams die in Mugello voor het eerst aan een race van de serie deelnemen.

Start 12H Italy-Mugello 2015
Start 12H Italy-Mugello 2015
Het circuit van Mugello, eigendom van Ferrari, staat bekend als een uitdagend circuit met vele snelle bochten en volop hoogteverschillen. Het circuit is met zijn prachtige ligging in de heuvels van Toscane geliefd bij teams en rijders. Naast spectaculaire auto’s en het fraaie landschap staat Italië natuurlijk ook bekend om zijn uitstekende keuken, die bij lange na niet beperkt blijft tot pizza en pasta. Ook op dit gebied heeft de regio van Mugello volop te bieden, inclusief de vermaarde ‘bistecca fiorentina’ als regionale culinaire specialiteit. De nabijheid van de stad Florence met zijn vele wereldberoemde monumenten maakt de race van Mugello tot een ideale bestemming voor een lang weekeinde in Toscane.

Start 12H Italy-Mugello 2015
Start 12H Italy-Mugello 2015
Voor de thuisblijvers worden de kwalificatie en de race live uitgezonden via Motors TV, inclusief commentaar van Radiolemans.com. Via de website van de 24H SERIES is er ook een live-stream in HD-kwaliteit met beelden van de onboard-camera’s, eveneens met commentaar van Radiolemans.com. Informatie over de Hankook 12H ITALY-MUGELLO is te vinden op www.24hseries.com.24H Series by Creventic Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 17 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Italy-Mugello.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons