van der Horst

J.G. Mal-Voy plots overleden

J.G. Mal-Voy
J.G. Mal-Voy
Zopas bereikte ons het trieste bericht dat J.G. Mal-Voy, vele decennia voorzitter en drijvende kracht achter de Belgian Audi/VW Club plots is overleden. Een harde klap voor de Club die zich precies dit jaar opmaakt om zijn vijftigste verjaardag te vieren. Het wordt een feest in mineur, zoveel is zeker...
  • VR Racing
Naar we uit goede bron vernamen zou "Djaï" zondagnacht in zijn slaap zijn overleden. Mal-Voy was een erg graag geziene, charismatische  figuur die mede zijn stempel op het Belgische autosportwereldje heeft gedrukt, een levensgenieter ook.

Belgian Audi Club Team WRT - Vosse / Mal-Voy / Verbist
Belgian Audi Club Team WRT - Vosse / Mal-Voy / Verbist
Oog hebbend voor het marketing-aspect, boordevol ideeën, altijd bij de pinken wanneer het er op aan kwam om een goede slag te slaan en wegens niet zelden beperkte middelen een specialist van plan B’s, heeft J.G. Mal-Voy de Belgian VW Club en vanzelfsprekend ook de Belgian Audi Club gemaakt tot wat die vandaag zijn. Denk daarbij maar aan het  succesrijke Belcar-tijdperk of de huidige nauwe en dynamische samenwerking met het succesrijke, Belgische WRT.

Charles-Henri Bonnet - J.G. Mal-Voy - Nico Lepoutre
Charles-Henri Bonnet - J.G. Mal-Voy - Nico Lepoutre
Hoewel hij aanvankelijk een carrière in de muziekwereld beoogde, raakt 'J.G', geboren uit een Belgische vader en een Schotse moeder, reeds als jongeman betrokken bij allerlei raceactiviteiten, een microbe die hem niet meer zou los laten. In 1974 nam hij de leiding van de Club in handen om pas vorig jaar, na 40 jaar trouwe dienst, wat afstand te nemen en mentor te worden van  Charles-Henri Bonnet, de nieuwe Secretaris Generaal van beide Club's. 'Djaï' die geen familie had in België, had zich voorgenomen om de hem nog resterende jaren te delen met een rist goede vrienden en te genieten van het leven. Het heeft niet mogen zijn.

Foto's: Georges De Coster & Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Varia op maandag 20 april 2015.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons