van der Horst

Jack’s Racing Day: AUGUST by NGT kent moeilijker weekend in vierde meeting Porsche Carrera Cup Benelux

AUGUST by NGT trok tijdens het voorbije weekend helemaal richting het noorden van Nederland voor een klassieke afspraak op de autosportkalender: de Jack’s Racing day waar de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op de planning stond. Met Glenn van Parijs op de tweede plaats in het kampioenschap en een derde en laatste optreden van de jonge Belgische belofte Benjamin Paque, waren ambities op hun plaats. Autosport is echter onvoorspelbaar en op zaterdag kende het team een tegenvallend resultaat in de eerste race, daar waar Glenn van Parijs op zondag met een derde plaats de meubelen redde. Het team bereidt zich nu meteen voor op de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, waarover later deze week zal gecommuniceerd worden.
  • Prospeed Competition
Tijdens de kwalificaties reden Glenn van Parijs en Benjamin Paque voor beide races naar respectievelijk de vierde en de zesde plaats, wat alles openhield voor de races op zaterdag en zondag. Op zaterdag gingen de hemelsluizen boven het bekende circuit van Assen ’s ochtends open, maar de piste droogde net op tijd op waardoor de bandenkeuze geen moeilijk vraagstuk werd.
 
Dat betekende dat de start normaal verliep”, aldus Glenn van Parijs, “en ik was erg gemotiveerd om de strijd met mijn rechtstreekse concurrent voor de titel, Robert de Haan, verder aan te gaan. Na een korte safety car-interventie en de herstart gebeurde echter iets wat je niet voor mogelijk houdt… Een kegeltje dat de tracklimits aangeeft werd door een wagen voor me aangereden, vloog over die wagen en ging bij mij recht door de radiator. Dat was het dan… Ik kon nog naar de pitlane, maar mijn race zat erop en meteen kende ik mijn tweede nulscore op een rij… daar waar mijn concurrent de punten van de eerste plaats op zijn conto kon inschrijven. Ideaal was het absoluut niet, maar zo lang de titel niet definitief toegekend is, blijven we vechten.
 
Voor Glenn van Parijs volgde er in de tweede wedstrijd een mooie derde plaats, synoniem voor de punten van de tweede plaats – gezien de winst voor een gastrijder was-, waardoor het verschil met de leider in het kampioenschap nu een vijftigtal punten bedraagt, met nog twee meetings te gaan, op 9 en 10 september op Circuit Zolder en op 23 en 24 september op de Red Bull Ring voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux.
 
Teamkampioenschap als doel
 
Benjamin Paque kende evenmin een makkelijk weekend, met een schuiver in de eerste race, waardoor de jonge Luikenaar met een veertiende plaats genoegen moest nemen. “Ik ging iets te breed en kreeg onderstuur, waardoor ik rondging en aan een inhaalrace moest beginnen die nog halverwege het veld eindigde, met een snelste rondetijd vergelijkbaar met de rijders vooraan. Tijdens de tweede race maakte een stijgende bandendruk het moeilijk om het ritme hoog te houden, wat zich in een zevende stek vertaalde.” Voor Paque betekent dit in principe het einde van het seizoen voor eigen publiek, gezien hij ook de Porsche Mobil1 Supercup en de Porsche Carrera Cup France verder afwerkt.
 
August by NGT is na dit weekend in Noord-Nederland nu derde in het teamkampioenschap van de Porsche Carrera Cup Benelux en mikt voluit op de titel 2023. “Inderdaad, de teamtitel is voor een team altijd belangrijk en gezien het niveau van onze collega’s in de Porsche Carrera Cup Benelux zou een eerste plaats op het einde van het seizoen, zeker een bekroning zijn. We gaan in Zolder en op de Red Bull Ring opnieuw 100% voor een topresultaat”, besluit teammanager Marc Maton. 

AUGUST by NGT Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons