van der Horst

Jack’s Racing Day: RedAnt Racing had meer verwacht van vierde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux

Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Na een korte zomerpauze van enkele weken startte voor RedAnt Racing dit weekend een bijzonder drukke periode, die in een sneltreinvaart richting het einde van het seizoen zal denderen. De eerste opdracht in die reeks was de zeer populaire JACK’s Racing Day, met de vierde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en dat op het TT Circuit Assen. Het event staat garant voor tienduizenden fans van auto- en motorsport in de tribunes. Sam Dejonghe en Luc Vanderfeesten waren de vertegenwoordigers van het OostVlaamse team en zorgden in beide races voor ereplaatsen, al had er misschien ook wel meer ingezeten voor de rood-zwarte troepen.
Net als in de testen voorafgaand aan de meeting, liet Sam Dejonghe tijdens de vrije trainingen zien dat hij uit het goede hout gesneden is. De Antwerpenaar was constant mee voorin te vinden en dat liet het beste verhopen voor de rijder die RedAnt Racing in de PRO-klasse van de Porsche Carrera Cup Benelux vertegenwoordigt.

Marc Goossens (Teammanager): “De aanhef naar het weekend was inderdaad goed, met een prima vervolg tijdens de vrije trainingen, maar tijdens de kwalificaties kwamen we enkele tienden tekort om helemaal vooraan post te vatten. Groot was het verschil niet, het gaat om fracties van een seconde, maar in een sprintkampioenschap is dat belangrijk. Door te midden van het pak te moeten starten, wordt de race meteen minder voor de hand liggend, met meer risico op incidenten. Bovendien is de tijd om helemaal naar voren te rijden erg beperkt, zeker als er ook nog eens onderbrekingen bij komen.”

Op zaterdag, tijdens de eerste race, werkte Sam Dejonghe een prima race af, met een mooie zesde plaats als resultaat, op zondag verliep het minder makkelijk, met uiteindelijk een tiende plaats voor de Porsche 911 GT3 Cup met startnummer #777. In het kampioenschap blijft Sam Dejonghe in strijd om de derde plaats.

Goed weekend voor Luc Vanderfeesten

Voor Luc Vanderfeesten werd het een weerzien met het team en de wagen, want de Hasseltse ondernemer had niet meer geracet sinds de opener van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux, op Spa-Francorchamps, eind april. “Luc werd tweemaal vierde in zijn klasse, maar zijn gebrek aan kilometers maakt natuurlijk dat het ritme vinden van de rijders die het hele kampioenschap rijden, niet makkelijk is”, klink de analyse bij Marc Goossens. “Er was bovendien een schuiver in de eerste vrije training, waardoor hij de tweede vrije sessie miste en dus mis je weer nuttige kilometers. Maar Luc heeft verder prima gereden en mag op een goed weekend terugblikken.” Afspraak nu van 23 tot 27 augustus voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder, waarover op korte termijn zal worden gecommuniceerd.

RedAnt Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons