van der Horst

Jack's Racing Day: Supercar Challenge zorgt voor spektakel

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De weersomstandigheden op TT Circuit Assen waren allerminst zomers, maar dat belette 45.000 toeschouwers, het maximale aantal dat was toegestaan, niet om naar Jack’s Racing Day te komen. Daarin werden zij niet teleurgesteld, want met name de Supercar Challenge schotelde het publiek twee fantastische races voor waarin men ogen te kort kwam om al het spektakel op de baan te volgen.
  • Powercars
GT & Prototypes

Podium CN Proto's SCC Challenge Assen race 1
Podium CN Proto's SCC Challenge Assen race 1
De drie Norma’s van Deldiche Racing waren ook op Assen de te kloppen bolides. Equipe Alain Berg en Alex Cascatau deed er alles aan wat ze konden, maar het lukte hen niet het podium te halen en ze zagen in beide races equipe Thomas Piessens en Sam de Jonghe als eerste over de finish komen.Supersport 1

Marcel van de Maat nam met twee overwinningen revanche na zijn teleurstellende optreden op circuit Zolder. Maar de lachende tweede in beide races was equipe Dennis de Borst en Stan van Oord, want met een tweede plek in beide races deden ze uitstekende zaken voor het klassement. Zij leverden met name in de eerste race een mooi gevecht met hun titelconcurrenten Robert en Benjamin van den Berg, die helaas in de tweede race uitvielen.

Supersport 2

Robin en Jerome Greenhalgh waren in beide races in hun Radical SR1 te sterk voor het gelegenheidsduo Cees Lubbers en Ricardo van der Ende in de BMW E36 GTR.  

Sport

Podium Supersport SCC Challenge Assen race 2
Podium Supersport SCC Challenge Assen race 2
Mark Wieringa stuurde zijn Zilhouette in de eerste race soeverein naar de zege, maar kon dat in de tweede race niet herhalen omdat zijn linker achterwiel afbrak. De tweede race werd gewonnen door de Belgische equipe Chris Voet en Bart van den Broeck, die in verband met de Corona-maatregelen de kwalificatie op vrijdag niet konden rijden, maar ondanks de laatste startplek toch het hele veld in de Sportklasse wist te passeren. 

Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 9 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons