van der Horst

Jacques Heynen: "Passie is wat de nieuwe wind in Zolder drijft"

Voorzitter van de Raad van Bestuur van vzw Terlamen & Sven Pribylla
Voorzitter van de Raad van Bestuur van vzw Terlamen & Sven Pribylla
Circuit Zolder heeft nu al enige tijd een nieuwe Algemeen Directeur in de persoon van Sven Pribylla en die blijft duidelijk niet bij de pakken zitten. Hoewel de "nieuwe" directeur veel minder publieke verklaringen aflegt dan zijn voorgangers, lijkt er op Circuit Zolder wel meer te veranderen dan voorheen. In een interview met Autosport.be liet Pribylla een beetje in zijn kaarten kijken wat betreft de heroriëntering van Circuit Zolder en dit weekend lijken we daar de eerste resultaten van te kunnen merken.
Ingang Circuit Zolder
Ingang Circuit Zolder
Terug grote meetings op Circuit Zolder, de terugkeer van SRO met een GT3-kampioenschap, familie-vriendelijke weekends op poten zetten, het aantrekken van nieuwe partners volgens een goed doordachte strategie; Sven Pribylla liep driekwart jaar geleden over van ideeën voor verbeteringsplannen. Tussen woord en daad zit echter doorgaans veel verschil, maar toch lijkt Circuit Zolder een nieuwe impuls te hebben gekregen onder Pribylla, een impuls die de fierheid in "ons Zolder" terug lijkt te hebben aangewakkerd.

Sven Pribylla
Sven Pribylla
Dat valt op in ogenschijnlijk kleine dingen, zoals nieuwe opvallende en uitnodigende publiciteit voor het circuit aan de ingang, een opgekuiste paddock, een gerenoveerde hoofdtribune, een nagelnieuwe tankzone, uitgevoerde schilderwerken enzovoort. Ook voorzitter van de Raad van Bestuur Jacques Heynen toonde zich opvallend opgetogen. "Het hart heeft redenen die de rede niet kent", zeg ik vaak. "Men moet passie tonen en het is duidelijk dat er een nieuwe wind door Circuit Zolder waait op basis van rasechte passie. Er verandert duidelijk een en ander onder onze nieuwe directeur en we willen als circuit een beleving bieden voor mensen van 7 tot 77."

Foto's: Ronald Janssens, Circuit Zolder & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons