van der Horst

Jacques Villeneuve test Vanwall LMH wagen

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Colin Kolles hoopt nog altijd om volgend seizoen aan de start te staan van het WEC seizoen en dus ook de 24 uren van Le Mans met de Vanwall Vandervell LMH. Het is wachten op groen licht van de FIA maar ondertussen gaan de testen met de wagen verder. Tijdens een tweedaagse test op het circuit van Barcelona namen afwisselend Esteban Guerrieri, Tom Dillmann, Joao Paulo de Oliveira en Jacques Villeneuve het stuur van de wagen.
ByKolles Vanwall LMH
ByKolles Vanwall LMH
Indianapolis winnaar in 1995 en wereldkampioen F1 1997 Jacques Villeneuve was dus een van de piloten die de Vanwall Vandervell LMH aan de tand voelde. Villeneuve was de laatste jaren actief in de NASCAR Whelen Euro Series maar zou een overstap naar de endurance racerij wel zien zitten. Voor Villeneuve is het geen stap in het onbekende hij was immers ooit al officieel Peugeot piloot in Le Mans Series en eindigde tweede in de 24 uren van Le Mans in 2008.

 Dit weekend gaan de testen verder in Aragon waar vaste piloten Guerrieri en Dillmann het gezelschap krijgen van onze landgenoot Esteban Muth.

Foto's: Niels Vaeck & ByKollesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 3 december 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons