James Allison nieuw technisch directeur bij Mercedes

James Allison
James Allison
Voormalig technisch directeur bij Scuderia Ferrari, James Allison, keert terug naar de Formule 1. De 48-jarige Brit vervangt Paddy Lowe als technisch directeur bij Mercedes AMG-Petronas. Dat meldt het team eerder vandaag zelf. Lowe verliet vorige maand het merk met de ster, na drie opeenvolgende wereldtitels bij de constructeurs en bij de rijders. Allison verliet vorig seizoen Ferrari na het plotse overlijden van zijn vrouw om zich te ontfermen over hun kinderen. Nu keert hij terug naar de koningsklasse van de autosport.
  • Inforegio
Michael Schumacher
Michael Schumacher
James Allison, die twee periodes bij Ferrari kende, was eerst chef aerodynamica tijdens de succesvolle Schumacher-dagen tussen 2000 en 2004. Daarna verliet hij het team om in 2005 en 2006 als plaatsvervangend technisch directeur aan de slag te gaan bij het Franse Renault. Toen won Fernando Alonso met het team twee opeenvolgende kampioenschappen. In 2013 keerde Allison terug naar Maranello, maar vorig jaar in juli verliet hij het Italiaanse team. “Het is een waar genoegen om het vertrouwen te krijgen voor een positie in een team dat spectaculair goed was de afgelopen drie seizoenen”, aldus Allison.

Toto Wolff
Toto Wolff
“Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen om Mercedes te helpen om het ene na het andere succes te behalen”, zei de Brit in de mededeling van het team. Toto Wolff, baas bij Mercedes, voegde eraan toe: "Het was geen eenvoudige taak om de juiste persoonlijkheid te vinden die onze ervaren groep van ingenieurs kan versterken, om onze talentvolle jonge teamleden de ruimte te geven zich te ontwikkelen en ook diens eigen visie in de rol te vervullen. James is een nauwgezet ingenieur. Ik denk dat we de juiste persoon gevonden hebben en de juiste maat brengt bij onze hooggeplaatste leiders.”

Foto's: Ronald Ooms, Racing International Photography & Georges De Coster


 

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 16 februari 2017.

  • AG Metals