van der Horst

Jamie Jason Vandenbalck kiest voor nieuw seizoen in GT4

Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck zal dit jaar aan de start komen van de nieuwe GT4 European Series Northern Cup. Deze serie gaat komend weekend van start in het Italiaanse Misano, in het kader van de seizoensopener van de Blancpain GT Series Sprint Cup. De snelle Belg wordt voor het tweede jaar op rij opgenomen in de Reiter Young Stars Cup en mikt na een leerjaar met de KTM X-Bow ditmaal resoluut op de titel.
Jamie Jason Vandenbalck KTM X-BOW GT4
Jamie Jason Vandenbalck KTM X-BOW GT4
De Reiter Young Stars Cup is een raceprogramma opgezet door Reiter Engineering waarbij jonge rijders de kans krijgen hun talenten verder ontwikkelen aan het stuur van KTM X-Bow GT4. In de teams die de wagens inzetten worden ook studenten geïntegreerd die zodoende kennis maken met de autosport op hoog niveau. Na een eerste seizoen in de GT4 European Series, waar de titel naar het duo Caitlin Wood en Mark Helistekangas ging, wordt de Reiter Young Stars Cup dit jaar voor een tweede maal georganiseerd, ditmaal in de GT4 European Series Northern Cup. Zestien jonge piloten zullen de acht X-Bow’s bemannen en een van hen is Jamie Jason Vandenbalck. De jonge Belg toonde vorig jaar al heel wat potentieel achter het stuur van een GT4. Grote nieuwigheid binnen deze merkencup is dat waar de duo's vorig jaar ploeg vormden via loting, ze dit jaar hun teamgenoot kunnen kiezen. Vandenbalck zal dit seizoen het zitje delen met de 21-jarige Noor Mads Siljehaug, vorig jaar nog tweede in de eindafrekening. Net zoals vorig jaar zal KTM slechts paraat tekenen tijdens vijf van de zes weekends binnen het GT4 kampioenschap, maar indien er goed wordt gescoord in Misano zal onze landgenoot er alles aan doen om ook in Brands Hatch aan de start te staan. De winnaar van de Reiter Young Stars Cup krijgt een zitje in een Lamborghini GT3 voor de Blancpain Sprint Series in 2018.

Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Jamie Jason Vandenbalck - KTM X-Bow GT4
Verleden jaar was nog maar Vandenbalck’s tweede seizoen in de autosport, maar toch wist hij indruk te maken met KTM X-Bow in de GT4 European Series, ondanks de zware BoP. Zo beëindigde hij het seizoen met een mooie zege in Zandvoort. Voor dit jaar werd er uitgekeken naar meerdere mogelijke pistes. Zo was Jamie Vandenbalck een van de geselecteerden voor de finale van de Espoir Porsche Carrera Cup France, maar de keuze viel uiteindelijk op een Franse piloot. Ook een geslaagde test met een BMW M6 GT3 bij Schubert Racing leverde voorlopig nog geen vervolg op. Uiteindelijk besloot onze jonge landgenoot om er nog een seizoen GT4 bij te doen, geen slechte keuze gezien de klasse momenteel in de lift zit. Verder is de kans niet onbestaande dat we Jamie ook zien in de BMW M235i Racing Cup. Meer info hierover later.

Foto's: Niels Vaeck & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 27 maart 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons