van der Horst

Japan: Kobayashi dan toch aan de start van zijn thuiswedstrijd

Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi
Het bleef weer lange tijd gissen wie tijdens de GP van Japan naast Marcus Ericsson de tweede Caterham zou bemannen. André Lotterer is na zijn eenmalige optreden in Spa niet langer meer geïnteresseerd en Roberto Merhi die de volle steun van het team geniet is nog steeds niet in het bezit van een superlicentie. Zodoende mag Kamui Kobayashi nog een race langer het stuur nemen van de tweede Caterham maar het is duidelijk dat zodra Merhi voldoende kilometers heeft afgelegd om zijn superlicentie te bekomen de dagen van de Japanner bij het team geteld zijn.
  • VR Racing
Kamui Kobayashi - Caterham CT05
Kamui Kobayashi - Caterham CT05
De positie van Marcus Ericsson staat niet ter discussie, de Zweed is bijna zo goed als zeker om een tweede seizoen bij Caterham af te werken. De beoogde teammaat is Roberto Merhi, maar de Spanjaard die momenteel tweede staat in het Formule Renault 3.5 kampioenschap heeft nog niet voldoende kilometers in een Formule 1 bolide afgelegd om een superlicentie te bekomen. Merhi zal in Japan wel weer rijden in de eerste vrije training op vrijdagochtend maar zal daarna de wagen afstaan aan Kobayashi. De Japanner is natuurlijk dolgelukkig dat hij aan de start komt bij zijn thuiswedstrijd en hoopt zijn fans een mooi resultaat te kunnen aanbieden.

Foto's: Martijn Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 1 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Japan.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons