van der Horst

Japan: Hamilton stap dichter bij titel na nieuwe zege

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton zette vanochtend in Japan misschien wel de beslissende stap richting zijn derde titel door teamgenoot en polesitter Nico Rosberg te kloppen na een mooi duel in de eerste honderden meters van de race. Met nog slechts vijf races op de teller van het seizoen 2015 heeft hij al bijna het puntenequivalent van twee zeges voorsprong op Rosberg, die vandaag wel de tweede plaats nog nipt uit de brand kon slepen.
Start GP van Japan
Start GP van Japan
Bij het doven van de lichten gingen de beide Mercedes-teamgenoten zij aan zij door de eerste paar bochten en Rosbergs pole ten spijt zag de Duitser zich andermaal geklopt door de WK-leider. Hij werd zelfs even naar buiten gedrongen waardoor zowel Sebastian Vettel als Valtteri Bottas hun kans zagen om er voorbij te glippen. Rosberg kon Bottas op de baan voorbij, terwijl een goed getimede pitstop hem ook nog voorbij Vettel bracht, een cruciale actie in de strijd voor de tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Ferrari behaalde een nieuwe podiumplaats dankzij Vettel die derde werd, Kimi Räikkönen pakte de vierde plaats. Bij Williams had men op een podiumplaats gehoopt maat Bottas kwam niet verder dan de vijfde plaats terwijl zijn teamgenoot Massa bij de start in aanvaring kwam met Ricciardo. Voor Red Bull draaide de race uit op een ramp, Ricciardo strandde op de vijftiende plaats en Daniil Kvyat die uit de pits startte werd slechts dertiende. Lotus daarnaast kende een goed weekend en zowel  Romain Grosjean als Pastor Maldonado scoorden punten.

Podium GP van Japan
Podium GP van Japan
Max Verstappen reed van zijn kant een erg mooie wedstrijd, vanop de zeventiende startplaats baande hij zich een weg door het veld, een strijd die beloont werd met twee belangrijke WK-punten. Ook finishte hij nogmaals voor zijn teamgenoot Carlos Sainz, die van zijn kant een nieuwe voorvleugel nodig had na een aanvaring. Bij zijn landgenoot Fernando Alonso was er zo mogelijk nog meer frustratie, hij kloeg zelfs over de boordradio dat de Honda-motor eerder goed zou zijn voor GP2 dan voor F1. Hij eindigde andermaal buiten de punten op de elfde plaats.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Japan 2015

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG1u28m06s
2.Nico RosbergMercedes AMG+18.9s
3.Sebastian VettelScuderia Ferrari+20.8s
4.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+33.7s
5.Valtteri BottasWilliams+36.7s
6.Nico HülkenbergForce India+55.5s
7.Romain GrosjeanLotus+1m12.2s
8.Pastor MaldonadoLotus+1m13.5s
9.Max VerstappenToro Rosso+1m35.3s
10.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso+1 ronde
11.Fernando AlonsoMcLaren Honda+1 ronde
12.Sergio PérezForce India+1 ronde
13.Daniil KvyatRed Bull Racing+1 ronde
14.Marcus EricssonSauber+1 ronde
15.Daniel RicciardoRed Bull Racing+1 ronde
16.Jenson ButtonMcLaren Honda+1 ronde
17.Felipe MassaWilliams+2 ronden
18.Alexander RossiManor Ferrari+2 ronden
19.Will StevensManor Ferrari+3 ronden
20.Felipe NasrSauberopgave


Foto's: Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons