van der Horst

JAS Motorsport komt met nieuwe Honda Civic Type R TCR voor 2018

Honda Civic Type R TCR voor 2018
Honda Civic Type R TCR voor 2018
Honda zet de samenwerking met het Italiaanse JAS Motorsport verder wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe Honda Civic TCR. Deze bolide moet vanaf komend seizoen inzetbaar zijn en is gebaseerd op de 2017 productiewagen. De nieuwe Civic TCR is de opvolger van de wagen die de Japanners sinds 2015 gebruiken in het TCR. Opvallend is dat er ook twee verschillende versies op de markt zullen komen.
Voor de nieuwe wagen heeft de Milanese organisatie voornamelijk aanpassingen gemaakt aan belangrijke onderdelen op de bestaande Civic TCR. Onder meer een nieuw koetswerk, een aerodynamisch pakket, aangepaste electronica en een verbeterde achterophanging en rolkooi worden voorzien. Volledig nieuw voor deze versie is dat er ook een "endurance"-pakket zal voorzien worden met extra verlichting, airco en ABS. Dit wordt speciaal gedaan voor teams die deelnemen aan onder meer VLN en de Creventic 24H Series.

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
"We zijn verheugd om de nieuwe Honda Civic Type R TCR voor te stellen en bedanken natuurlijk Honda om het vertrouwen in ons te blijven behouden bij dit project", vertelt Mads Fischer, projectleider bij JAS Motorsport. "Onze eerste versie van de Civic TCR heeft al vijf titels op zijn naam geschreven en is nog in de running voor acht verschillende titels in zowel Europa als Azië." De verkoop zal op 15 december starten en de eerste wagens zullen beschikbaar zijn begin 2018. Men voorziet slechts 25 stuks te bouwen van de nieuwe bolide. Of er een upgrade beschikbaar komt voor de bestaande wagens, is nog niet geweten.

Foto's JAS Motorsport en Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR International Series op zaterdag 15 juli 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons