van der Horst

Jenson Button: "Dit weekend is mijn laatste wedstrijd"

Jenson Button
Jenson Button
Er waren tot vandaag nog wat twijfels over wat Jenson Button nu eigenlijk in 2017 van plan is: een jaartje pauze of een definitief afscheid. Aan de vooravond van de Grand Prix in Abu Dhabi, de laatste wedstrijd op de kalender, maakte de Brit echter meteen duidelijk dat hij niet zal terugkeren in de koninginnenklasse van de autosport. Na zeventien seizoenen en een wereldtitel zet Button dus een punt achter zijn actieve racecarrière in de Formule 1.
  • Prospeed Competition
Jenson Button - McLaren Honda
Jenson Button - McLaren Honda
"Ik ga dit weekend in met de gedachte dat dit mijn laatste wedstrijd is in de Formule 1. Ik heb voor mezelf al beslist dat ik niet meer in de F1 wil racen. Ik ben natuurlijk wel erg tevreden over wat ik bereikt heb, ik droomde als kleine jongen al om voor Williams of McLaren te mogen uitkomen, wat mij ook gelukt is. Daarnaast ben ik er dan ook nog eens in geslaagd om een wereldtitel op zak te steken, en dan nog wel met een privéteam (Brawn GP)."

Jenson Button
Jenson Button
Daarnaast gaf Button ook zijn mening over hoe de F1 weer spannend kan worden. "Wel Mercedes is veel te sterk momenteel, ik denk dat dat duidelijk is. Hopelijk komt er volgend seizoen wat meer competitiviteit door de nieuwe reglementen, want dat is wel wat F1 nodig heeft. Er moet gewoon meer strijd op de baan zijn. Het feit dat er dit weekend, tijdens de laatste wedstrijd, nog twee piloten het gaan uitvechten voor de wereldtitel is mooi, maar het ware beter geweest als ze beide bij een ander team reden, zoals in het verleden al vaak het geval was tijdens seizoensfinales."

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons