Jerez: Rowland wint finale race – Pierre Gasly vicekampioen

Podium race 2
Oliver Rowland (Fortec) won zondag de laatste race van het seizoen binnen het Formule Renault 3.5 kampioenschap. De Brit haalde het voor Nicholas Latifi (Tech 1 Racing) en William Buller (Arden Motorsport). Roberti Merhi (Zeta Corse) haalde de finish niet en scoorde opnieuw geen punten en ziet in het kampioenschap de Fransman Pierre Gasly (Arden) de tweede plaats pakken. Carlos Sainz (Dams) werd pas elfde achter zijn teammaat Norman Nato, maar toch was dat voor Dams voldoende om nipt de titel bij teams te pakken voor Fortec Motorsport.
Oliver Rowland - Fortec
Merhi verloor zijn pole door een straf van twee plaatsen terug op de grid wegens het hinderen van een concurent bij de kwalificaties. Nu startte Oliver Rowland vooraan en de Brit behield na de start de leiding niettegenstaande een aanval van Gasly. Merhi volgde op de derde plaats voor William Buller die voorbij Latifi was gegaan. Merhi kende een catastrofale pitstop en viel wat later ook uit. Ook de stop van Gasly verliep alles behalve vlot en hij moest Buller en Latifi voor laten.

Even later reed de safety car uit na een aanrijding tussen Matias Laine (Strakka Racing) en Jazeman Jaafar (ISR). Bij de herstart ging Latifi over Buller maar ondertussen had Rowland al een kloof geslagen en de Brit won de race met een voorsprong van zeven seconden op Latifi. Na Buller en Gasly ging de vijfde plaats naar Sergey Sirotkin (Fortec Motorsports). Verder in de top tien vonden we nog Pietro Fantin (International Draco Racing), Oscar Tunjo (Pons Racing), Matthieu Vaxiviere (Lotus), Marlon Stockinger (Lotus) en Norman Nato (Dams).