van der Horst

Jerez: Vaxiviere en Gasly vooraan bij de vrije trainingen

World Series by Renault
World Series by Renault
Op het circuit van Jerez vindt dit weekend de laatste manche van het Formule Renault 3.5 kampioenschap plaats. Meer dan waarschijnlijk gaat de titel naar Carlos Sainz Jr. die daarmee de opvolger wordt van Kevin Magnussen. De enige die nog een serieuze bedreiging vormt voor de Spanjaard is zijn landgenoot Roberto Merhi. Bij de vrije trainingen op vrijdag waren het echter de Fransen Matthieu Vaxiviere (Lotus) en Pierre Gasly (Arden Motorsport) die de snelste tijd neerzetten. De beste dagtijd was voor Vaxiviere, hij reed in de morgen een ronde in 1:28.823.
In de morgen wisselden verschillende rijders elkaar af aan de top van de tabellen alvorens met nog 14 minuten op de klok Matthieu Vaxiviere (Lotus) een ronde reed in 1:28.823, een tijd die niemand die dag nog zou verbeteren. Hij werd gevolgd door William Buller (Arden Motorsport), Matias Laine (Strakka Racing),  Pierre Gasly (Arden Motorsport) en Sergey Sirotkin (Fortec). Ook in de namiddagsessie wisselde de koppositie verschillende malen van eigenaar maar het was Gasly die in 1:29.652 uiteindelijk het laken definitief naar zich toe trok. De Fransman was sneller dan Carlos Sainz Jr. (Dams), Jazeman Jaafar (ISR), Will Stevens (Strakka Racing) en William Buller.

Foto: World Series by RenaultSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 17 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuito de Jerez.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons