van der Horst

Jérôme D'Ambrosio aan de slag bij Mercedes

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
De laatste jaren is het enorm snel gegaan voor Jérôme D'Ambrosio. Nadat de Etterbekenaar besloot om zijn helm aan de haak te hangen, stapte de voormalige Formule 1-piloot in bij Venturi formule E team. Eerst fungeerde de drievoudig racewinnaar in de Formule E als adjunct-directeur onder Susie Wolff, alvorens vorig jaar te promoveren toen het team ei zo na beide titels wist te winnen. Met de intrede van Maserati vertrok zowel D'Ambrosio als Wolff bij Venturi, maar lang hoefde hij niet naar een nieuwe job uit te kijken. Het Mercedes-AMG Formula 1 Team is voortaan zijn nieuwe werkgever.
  • LTF
D'Ambrosio was al geregeld terug te vinden in de box van het team Mercedes, al was het toen op informele basis. Maar vanaf nu is hij er officieel werknemer. Zo gaat hij er aan de slag als directeur voor pilotenontwikkeling. Daarbij neemt de Etterbekenaar de functie over van de richting Williams vertrokken James Vowles. Zijn taak bestaat vooral uit het werken met jonge wolven die Mercedes wereldwijd onder contract heeft. Daarvoor zal hij samenwerken met Gwen Lagrue die instaat voor de programma's van de jongeren en zo meewerkte aan de carrières van onder meer Esteban Ocon en George Russell. 

Met zijn nieuwe functie zal D'Ambrosio terug meer in de Formule 1-paddock terug vinden zijn, nadat hij in 2011 in de formule 1 uitkwam voor Marussia Virgin Racing en één wedstrijd reed voor Lotus in 2012.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op vrijdag 17 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons