van der Horst

John Steeghs: "Peugeot komt binnenkort met officiële aankondiging"

John Steeghs - Toyota Motorsport GmbH
John Steeghs - Toyota Motorsport GmbH
De laatste weken gonst het van geruchten over een mogelijke terugkeer van Peugeot naar de 24 Heures du Mans en het wereldkampioenschap uithouding, FIA WEC. Eerder bevestigde een bron reeds aan Autosport.be dat én Peugeot én een aantal andere constructeurs actief betrokken zijn bij de gesprekken rond de toekomst van het WEC. Vorige week liet PSA-baas Carlos Tavares aan het magazine AutoMoto nog weten dat de Leeuw uit Sochaux zich niet verplicht voelt om zich terug naar het WEC te richten, maar dat kan evengoed gepoker zijn in de marge van de onderhandelingen. Toyota WEC-team manager John Steegs vertelde aan Autosport.be dat Peugeot deze zomer nog een aankondiging zou maken.
Peugeot Sport - Peugeot 908
Peugeot Sport - Peugeot 908
Alhoewel men bij Toyota zeer tevreden is over het huidige FIA WEC-reglement en over de strijd die het merk levert met Porsche, kijkt men toch uit naar de komst van een derde constructeur. “Peugeot overweegt een instap”, wist Steeghs te vertellen. “Voor wanneer die gepland staat, weet ik niet, maar zeker is dat het Franse merk binnenkort een officiële aankondiging zal maken. Misschien nog niet in Le Mans maar zeker voor het einde van de zomer. Wij hopen dat ze met positief nieuws komen.”

Na de twee eerdere zeges in het begin van de jaren '90, won Peugeot de 24 Heures du Mans eenmaal in het recente verleden met de Peugeot 908 HDi FAP, in 2009.

Foto's: Toyota Motorsport GmbH & Peugeot Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 24 mei 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons