van der Horst

John Wartique omnipresent vooraan tijdens de Ferrari Finali Mondiali

Het was een intense tweede helft van de week voor John Wartique op het Italiaanse circuit van Misano in het kader van de Ferrari Finali Mondiali. Er stonden zoals aangekondigd drie races op het programma, met de laatste twee manches van de Ferrari Challenge Europe 2020, maar ook de grote internationale finale, met alle deelnemers uit de diverse Ferrari 488 Challenge EVO in de wereld. En net zoals hij dat eerder al deed, reed de Luikenaar Wartique vooraan en zette hij de kleuren van D2P en Francorchamps Motors Luxembourg in de spotlights. Hij keerde na afloop huiswaarts met twee zilveren medailles en een vierde plaats.
John Wartique werd even gehinderd in zijn snelle ronde tijdens Q1 en dat vertaalde zich in een negende plaats op de startgrid van de Race 1 van de Ferrari Challenge Europe… maar ook voor de internationale finale. “Het bijzonder wedstrijdreglement van dit weekend draaide niet in mijn voordeel uit”, aldus John. “Er was geen echte kwalificatie voor de internationale finale. De beste chrono van de beide sessies bepaalde die internationale startgrid. Zaterdagochtend, voor Q2, had het wat geregend en dus was beter doen dan in Q1 onmogelijk. Negende starten was voor de finale geen cadeau en ik wist vooraf dat het moeilijk zou worden.”
 
Tijdens de voorlaatste afspraak van de Ferrari Challenge Europe 2020, die pas nu werd verreden om de voor de hand liggende redenen, reed Wartique een schitterende race en hij klom stap voor stap op naar de voorste gelederen. Na een prachtig duel met de regerende kampioen Tabacci, reed hij als tweede over de meet van de eerste confrontatie.
 
Wat volgde was de tweede en meteen ook laatste Europese wedstrijd, waar de rijder in de kleuren van D2P als vierde aan de wedstrijd begon. Na een stevig robbertje vechten, kwam hij weer als tweede over de meet. “Ik heb amper de helft van het seizoen gereden en toch ben ik na deze twee tweede plaatsen als derde in het kampioenschap geëindigd”, is John Wartique duidelijk tevreden. “Ik wil in 2021 het hele kampioenschap rijden, om zo voor de titel te strijden.
 
Wat restte, was de grote internationale finale, die Wartique als negende aanvatte. “Ik zat meteen in een strijdgroep, zoals wel vaker gebeurt in zo’n scenario”, gaat John verder. “Uiteraard waren de rijders vooraan zo in staat om een kloof te slaan en eens ik mij van de groep ontdaan had, waren de volgens vliegen. Ik ben dan als vierde geëindigd, wat maakt dat ik de meest regelmatige rijder van het weekend was. D2P was erg tevreden met het resultaat, net als de verantwoordelijken van Ferrari. Jammer van die eerste kwalificatie die me belette beter te doen, maar het potenieel is er duidelijk. Rendez-vous voor de Ferrari Finali Mondiali 2021, en daar wil ik de titel behalen met publiek in de tribunes.”

John Wartique Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 8 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons