van der Horst

John Wartique op weg naar de Ferrari Finali Mondiali 2021 in Misano

John Wartique
John Wartique
John Wartique nam in 2020 deel aan de helft van de meetings van de Ferrari Challenge Europe 2020 met de 488 Challenge EVO. Nu is hij dus op weg naar Italië voor de laatste twee manches van het kampioenschap die werden uitgesteld door de coronapandemie. Wartique zal racen in de kleuren van D2P en van Francorchamps Motors Luxembourg.
  • VR Racing
De Belg streeft uiteraard streeft naar sterke resultaten, zoals in het verleden al het geval was. “Je mag rustig stellen dat het een intense week zal worden”, aldus John. “Woensdag rij ik al, de twee laatste manches van de Ferrari Challenge Europe, en dan volgt de lang verwachte wereldfinale, waarin de beste vertegenwoordigers van de diverse Ferrari Challenges in de wereld elkaar zullen treffen.” 

In de loop van 2020, een jaar in het teken van een wereldwijde gezondheidscrisis, zag Ferrari zich met veel tegenzin verplicht om de traditionele Finali Mondiali op het Italiaanse circuit van Misano uit te stellen. Dat uitstel resulteerde in een datum in 2021, meer bepaald komend weekend. Op dezelfde piste als origineel voorzien staan de twee laatste manches van de Ferrari Challenge Europe 2020 geprogrammeerd en dus ook de wereldfinale, die wordt afgewerkt in een enkele race.
 
Sportief gezien mikt Wartique eerst op een podium in de eindafrekening van de Europese Challenge. “Ik heb maar de helft van de wedstrijden gereden, maar de top drie in de eindafrekening is een meer dan haalbaar doel”, gaat Wartique verder. “Ik heb niet veel te verliezen en het objectief is om mee te dingen naar een plaats vooraan en liefst helemaal vooraan. Dat geldt ook voor de wereldfinale, maar daar is de concurrentie nog steviger. Rijders zoals Michelle Gatting, Thomas Neubauer, Cooper MacNeil en heel wat andere kleppers zullen zeker hun mannetje staan.” 
 
Wat mogelijk in het voordeel van Wartique zal spelen tijdens de wedstrijden in Misano is het feit dat de vele maatregelen in verband met corona er ook voor gezorgd hebben dat veel rijders ritme missen. 
 
“We zitten allemaal een beetje in dezelfde situatie en dat zal maken dat we min of meer evenwaardig aan de competitie beginnen”, aldus Wartique. “Ik heb dat vaker meegemaakt in mijn carrière dat ik het tegen rijders moest opnemen die veel meer kilometers reden of over heel wat meer ervaring beschikten. Ik heb me hier fysiek zeer goed op voorbereid tijdens de winter en ik denk dat ik in staat zal zijn om D2P, Francorchamps Motors Luxembourg en onze technische partner Formula Racing (AF Corse) in de schijnwerpers te plaatsen.” 
 
Naast zijn deelname aan deze uitgestelde finale van de Ferrari Challenge Europe 2020 en de Ferrari Finali Mondiali, wil John Wartique nog racen met het steigerende paard in 2021. Goed nieuws van D2P zou binnenkort moeten volgen.
 
Foto: RV / Ferrari – Roberto Vida
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op maandag 1 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons