van der Horst

Jos Jansen weer sterk in ROSCAR GT Challenge

Jos Jansen - JJ Racing Porsche 991 Cup
Jos Jansen - JJ Racing Porsche 991 Cup
Jos Jansen (JJ Racing Porsche 991 Cup) heeft weer een sterke prestatie neergezet het weekend van 15 op 16 oktober in de Franse ROSCAR GT Challenge, een kampioenschap voor gentleman piloten. De ROSCAR GT Challenge was te gast op het Bugatti circuit in Le Mans voor zijn zesde manche van het jaar. Jos Jansen won er beide races maar een straftijd na de eerste wedstrijd deed hem daar terugvallen naar de tweede positie.
Jos Jansen was in de eerste race verwikkeld in een hevig gevecht om de leiding met vier andere tegenstanders. Maar naar het einde van de wedstrijd toe wist de Belg de overhand te nemen en zette zich op kop, echter zou hij niet altijd de limieten van de piste gerespecteerd hebben. Jansen kreeg een drive through die hij echter niet nam waarop hij na de wedstrijd die hij als eerste finishte bedacht werd met 30 seconden straftijd. Alsnog werd hij als tweede geklasseerd na de Porsche van Thomas Winkler.

In de tweede race werd Winkler het slachtoffer van de track limits, hij moest 5 seconden extra stil staan bij de pitstop. Jansen was ondertussen in gevecht met de twee Porsches van Porsche Lorient waarbij de leidersplaats verschillende malen van eigenaar veranderde. Uiteindelijk behaalde onze landgenoot de overhand en wist als eerste over de finishlijn te komen.   

Foto: ERDA Mapidu-Media 2021
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 26 oktober 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons