van der Horst

José Maria Lopez verlaat WTCC voor Formule E

'Pechito' Lopez
'Pechito' Lopez
Tweevoudig WTCC kampioen en huidig leider in de WTCC tussenstand José Maria Lopez, zal volgend jaar niet meer uitkomen in het wereldkampioenschap voor toerwagens. De geruchten deden al langer de ronde maar vandaag werd bevestigd dat de Argentijn de overstap maakt naar de Formule E waar hij zal uitkomen voor DS Virgin Racing. Hij vervangt er volgend seizoen Jean-Éric Vergne. Sam Bird, dit jaar vierde in de eindstand behoudt zijn zitje.
Jose Maria Lopez
Jose Maria Lopez
Na drie succesvolle jaren met Citroën vindt Lopez de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De Argentijn heeft heel wat ervaring met formulewagens, zo werd hij Italiaans Formule Renault kampioen in 2002, een jaar later pakte hij de titel in de Formule Renault V6 Eurocup, de voorloper van de Formule Renault 3.5. In 2004 kwam hij uit in de Internationale F3000 reeks, de twee volgende jaren bracht hij door in de GP2, eerst bij DAMS en daarna bij Super Nova Racing. In 2006 was hij tevens testrijder bij het Renault F1 team. Maar in 2007 stokte zijn internationale carrière en keerde hij terug naar Argentinië tot Wiechers-Sport hem in 2013 een aanzoek deed om Freddy Barth te vervangen in het WTCC. Het seizoen erna werd de Argentijn opgenomen in het WTCC Citroën team en behaalde hij zijn eerste titel.

Jean-Eric Vergne - DS Virgin
Jean-Eric Vergne - DS Virgin
Lopez neemt bij DS Virgin Racing de plaats in van Jean-Éric Vergne, maar de Fransman blijft ook volgend seizoen actief in de formule E. Vergne stapt over naar het nieuw gecreëerde Chinese team Techeetah dat onlangs het Team Aguri overnam. Daar wordt hij de teamgenoot van Ma Qing Hua.

Foto's: Hans van Onsem & FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Championship op donderdag 7 juli 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons