van der Horst

Jürgen Van Hover in de Supercar Challenge Super Lights met Norma en in de GT met Porsche

Na de stopzetting van de SOT, was het uitkijken naar een oplossing voor Norma Benelux en Jürgen Van Hover. Die kwam er dankzij het nieuwe initiatief van Dick Van Elk, promotor van de succesvolle Supercar Challenge. Nu net dit jaar komt er een nieuw kampioenschap Super Lights, voorzien voor Sportprototypes als Praga en Radical, maar nu ook voor CN-wagens zoals de Norma.
Jurgen Van Hover: “De Supercar Challenge is duidelijk een formule die aanslaat, ook bij de Belgen. Met het nieuwe kampioenschap voor Super Lights, was dit voor ons de meest logische keuze, zeker daar de eerste race nog moest betwist worden. We rijden wel met 2 piloten , dus de korte sprintraces alleen zijn verleden tijd. Dit is niet ideaal voor mijn kampioenschap maar dit is het beste wat er in zat op zo een korte termijn en het meest correcte naar de piloten toe. Ook worden we geconfronteerd met een meerkost, daar de SCSL uit 6 raceweekends bestaat i.p.v. 5 voor de SOT, waarvan er al één gereden is. Toch denk ik dat de SC op termijn het beste platform biedt en ik kijk uit naar de eerste races op de snelle Slovakiaring op 18-19 mei.”

Jürgen zal de eerste race van 40 min alleen afwerken, in race 2 van 40 min het stuur overlaten aan de gemotiveerde David Houthoofd (die al had toegezegd voor een heel seizoen in de SOT Endurance) en in race van 60 min het stuur delen met drie piloten.

“Zo kan ik toch nog mezelf trachten te bewijzen, zoals in de sprintraces van de SOT. Ik wens hierbij de mensen van Norma Benelux te bedanken, die enorme inspanningen hebben geleverd om onder moeilijke en totaal onverwachte omstandigheden ,er toch nog iets moois van de maken”, aldus de snelle man uit Aalst.

Daarnaast kruipt Jürgen achter het stuur van de Porsche van Patrick Lamster uit de stal van Euroseal EMG Motorsport in de GTB-divisie van de Supercar Challenge.
“Ik help Patrick graag zijn tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen en de Porsche 997 is een auto die ik goed ken. Enkel de Slovakiaring is nieuw maar door mijn dubbele deelname zal het mij aan testkilometers niet ontbreken. Bovendien heb ik al een honderd tal keer meegereden onboard met Tom Coronel en ken ik de piste reeds theoretisch vanbuiten, hoewel het snelle en aardsmoeilijke circuit ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten. Ik kijk er dus enorm naar uit om nog eens op een ‘echt’ circuit te rijden.”



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 16 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons