van der Horst

Kaapstad: Alles wat u moet weten in aanloop naar de E-Prix

Start 2023 Hyderabad E-Prix
Start 2023 Hyderabad E-Prix
Het formule E seizoen is nog maar pas half januari gestart of de vijfde ronde komt er al aan. Hyderabad mocht de spits afbijten als eerste nieuwe stad op de kalender en dit weekend is het de beurt aan de tweede nieuwkomer: Kaapstad. De stad in Zuid-Afrika stond al langer op de planning, ware het niet dat COVID serieus roet in het eten gooide. Maar nu is het zover en krijgen we de eerste manche in Zuid-Afrika.
Cape Town Street Course
Cape Town Street Course
Het tracé in Kaapstad is 2,94 km lang en telt twaalf bochten. Wie dit weekend de race zal volgen al dan niet live of via televisie, zal gecharmeerd worden door de locatie. Alles gebeurt rond het Groenpuntstadion, dat nog zijn dienst bewees tijdens het WK voetbal in 2010 en is gelegen aan een klif, met uitzicht op Granger Bay. Het circuit zelf zal vermoedelijk één van de snelste worden op de kalender, met toch een aantal lange rechte stukken waar de 350 Kw hun dienst zullen bewijzen; Tot slot bevindt de Attack Mode zone zich in bocht twaalf, een flauwe rechtse richting de finishlijn.

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne
Na de overwinning in India rijst nu de vraag: gaat DS zich mengen in de debatten voor de titel? Tot nog toe heeft Porsche het meeste indruk nagelaten met hun prestaties. Maar in Hyderabad liet het merk met de van crash van Pascal Wehrlein een steek vallen. Ook wordt het uitkijken naar hoe het verder loopt met Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar is niet slecht tijdens de race, maar de kwalificaties - vorig jaar nog zijn sterkte - verliepen niet vlot. Het feit dat de achterstand al 76 punten is, maakt dat hij nu toch in actie zal moeten schieten om in juli hoog te kunnen eindigen. Tot slot zal Robin Frijns nog steeds niet in actie komen na zijn ongeval in Mexico en mag dus Kelvin Van der Linde een thuisrace rijden.

Wel goed voor ons is dat Kaapstad maar een uur voor loopt op onze tijd en we dus amper iets van de actie moeten missen. De eerste vrije training is er zoals heel het seizoen al een dag voor de race en dus op vrijdag om 16 uur. Dan is staat zaterdagochtend de tweede sessie op het programma om 8:10 uur. De kwalificaties beginnen om 10:45 uur en de race zelf wordt afgetrapt om 15:03 uur. De trainingen zijn wederom beschikbaar op de kanalen van de organisatie, de kwalificatie is live te volgen op RTBF Auvio en de race op het Waalse kanaal en Eurosport 2.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag16:00 - 16:30
Vrije Trainingen 2zaterdag08:00 - 08:30
Kwalificatieszaterdag10:45 - 11:55
Kaapstad e-Prixzaterdag15:03 - 16:00

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 21 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kaapstad.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons