van der Horst

Kaapstad: Edoardo Mortara topt incidentrijke vrije training

Edoardo Mortara - Maserati MSG Racing
Edoardo Mortara - Maserati MSG Racing
De eerste vrije training voor de Kaapstad E-Prix zit er op en het was Edoardo Mortara die de snelste tijd op de tabellen zette. De Zwitser bleef met zijn Maserati onder meer Sam Bird (Jaguar) en Sascha Fenestraz (Nissan) voor. De sessie op het nauwe tracé in de Zuid-Afrikaanse stad moest wel tot tweemaal toe stilgelegd worden en dat om verschillende redenen.
Lang voor de eerste rode vlag uitkwam moesten we niet wachten, want al binnen de eerste tien minuten kende Sébastien Buemi (Envision Racing) een zware crash in de snelle bocht negen. Racedirecteur Scott Elkins kon de tijd voor de sessie nog iets verlengen, maar uiteindelijk moest deze nog een tweede keer stilgelegd worden, nadat Kelvin van der Linde (ABT CUPRA) zijn wagen parkeerde vanwege problemen met de aandrijving. Ergens ook liep het slecht af voor Lucas di Grassi (Mahindra), die zijn wagen al vroeg moest parkeren.

In de resterende tijd, ongeveer vijf minuten, reed Mortara de snelste tijd en was hij anderhalve tiende sneller dan Bird en bijna twee tienden voorsprong op Fenestraz had. Stoffel Vandoorne had wel hier en daar goede momenten op het nauwe circuit rond het voetbalstadion in Kaapstad, maar in de laatste ronde reed hij rechtdoor en bleef daarom steken op meer dan een seconde van de tijd van de Zwitser. Morgen om acht uur krijgen de heren nog een kans om het nieuwe circuit beter te leren kennen en ze zullen elke seconde nodig hebben om deze grondig onder de knie te krijgen.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 24 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kaapstad.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons