van der Horst

Kalender 2013 telt acht meetings waarvan vier in België

Racing Festival: Trainingen, kwalificatie en race 1 in beeld gebracht
De organisatoren van de Supercar Challenge hebben vandaag hun kalender voor komend seizoen gepresenteerd. De laatste meeting van 2012 is nog maar enkele dagen achter de rug, maar toch kunnen onze Noorderburen reeds een volledige kalender, weliswaar onder voorbehoud, op tafel leggen. Een kalender die bovendien erg mooi oogt met onder meer een dubbele uitstap naar zowel Circuit Zolder als Spa-Francorchamps, een race op de Slovakiaring en net als dit jaar een wedstrijd voor de GT-divisies in het voorprogramma van de DTM te Zandvoort. De Sport-divisies krijgen ter vervanging van deze laatste meeting later op het jaar een weekend aan de badplaats in Noord-Holland.
  • Heinz Performance
Net als dit jaar trapt de Supercar Challenge haar seizoen af tijdens de meeting te Circuit Zolder georganiseerd door SRO. De tweede etappe is meteen een van de hoogtepunten van het seizoen, met tijdens het Pinksterweekend een uitstap naar de Slovakiaring waar de serie is uitgenodigd door Praga Cars. Na de enige uitstap buiten de Benelux, trekt de Supercar Challenge karavaan wederom naar België met in juni zowel de Spa Euro Races als de Superstars @ Zolder, de opvolger van de Zolder Superprix zeg maar welke verreden wordt in het weekend dat ook de 24 Heures du Mans plaatsvinden. In juli verrijden de GT-divisies hun eerste wedstrijd op Nederlandse bodem, de DTM-meeting te Zandvoort tekent wederom het kader. Begin austustus komen ook de Sport-divisies aan de bak in het kader van de Gamma Racing Days te Assen, een meeting waarbij ook de GT-divisies uiteraard weer van de partij zijn. De Trophy of the Dunes half september is dan weer exclusief voorbehouden voor de wagens uit de Sport-divisies. Eind september rijdt de Supercar Challenge haar laatste wedstrijden op Belgische bodem tijdens het Racing Festival te Spa, terwijl een kleine maand later de echte Finale Races op het menu staan op het TT Circuit te Assen.

Kalender Supercar Challenge powered by Dunlop 2013

28-04: SRO GT Sprint Zolder
19-05: Slovakia ring Bratislava Slowakije
09-06: Euroraces Spa Francorchamps
23-06: SUPERSTARS @ ZOLDER
21-07: DTM Zandvoort (1)
04-08: Gamma Racing Day Assen
15-09: Trophy of the Dunes Zandvoort (2)
29-09: Racing Festival Spa Francorchamps
20-10: Finaleraces Assen

(1) Alleen GT-divisies
(2) Alleen Sport-divisies

*De kalender is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de FIA en de RACB

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de Supercar Challenge Kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Supercar Challenge op woensdag 31 oktober 2012.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons