van der Horst

Kalender licht gewijzigd – andere richtlijn voor bemanning GTE en GTC

Start ELMS Red Bull Ring
Start ELMS Red Bull Ring
Le Mans Endurance Management (LMEM) maakte vandaag enkele kleine aanpassingen bekend aan het recept van de European Le Mans Series. De oorspronkelijke versie van de voorlopige kalender werd licht aangepast, de tweede wedstrijd te Imola en de seizoensafsluiter te Estoril zullen beide een weekend later plaatsvinden (zie onderstaande kalender). Het stond al vast dat de wedstrijden in 2014 over vier in plaats van de gebruikelijke drie uren zullen verreden worden, daar komt nu nog meer tracktime bij aangezien de twee vrije trainingen voortaan een half uur langer duren (90 min).
De voornaamste wijziging is echter een aanpassing aan de samenstelling van de bemanningen in GTE en GTC. Zo zullen wagens die in deze klassen uitkomen over minstens een ‘bronze’ en ‘silver’ rijder, of twee ‘bronze’ rijders moeten beschikken. Een eventuele derde piloot mag ‘gold’ of ‘platinum’ zijn. Deze regel zal tevens worden overgenomen in het FIA WEC. Ook werden de parameters van het klasseringssysteem waarbij een rijder wordt gelabeld (platinum-gold-silver-bronze) herzien. Wijzigingen die volgens velen nodig waren voor eerlijke concurrentie en een stabiele basis bij de gentlemen piloten die de ruggengraat vormen van de GT-racerij.
 
Gerard Neveu, CEO Le Mans Endurance Management: “2013 was een goed jaar voor de European Le Mans Series en dit succes heeft ervoor gezorgd dat er alvast heel wat interesse van teams en rijders is voor volgend seizoen. We hebben uitgebreid de tijd genomen om met de huidige teams rond de tafel te gaan zitten en de wijzigingen die we nu doorvoeren reflecteren deze discussies.” 

ELMS kalender 2014

1-2 april: Paul-Ricard testdagen
18-19 april: Silverstone (Groot-Brittannië)
17-18 mei: Imola (Italië) – nog te bevestigen
19-20 juli: Red Bull Ring (Oostenrijk)
13-14 september: Paul-Ricard (Frankrijk)
18-19 oktober: Estoril (Portugal)

Foto: DPPI/ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op woensdag 6 november 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons