van der Horst

Kampioenschap fuseert met CCRC

Special Open Trophy
Special Open Trophy
De Nederlandse Colin Chapman Racing Club (CCRC) en de Belgische promotor van de Special Open Trophy gaan in de toekomst nauwer met elkaar samen werken. Zo willen beide promotoren de huidige deelnemers aan de CCRC via een uitgebreide infosessie de mogelijkheden van de SOT tot in de detail toelichten.
“De nodige tijd en enthousiasme ontbreekt mij om de CCRC en bijhorende wedstrijden ten volle te organiseren” steekt Harm Boerma, bezieler van de CCRC van wal. “Ook het aantal deelnemers en de bijhorende financiële verplichtingen maakt het ons moeilijk om zelfstandig wedstrijden te organiseren. Met onze wagens kunnen we zowel terecht bij de CCS (vrije sportscar klasse) van de DNRT als de Super 7 klasse in de SOT. Door samen te rijden met de SOT krijgen we een groter platform van wagens met dezelfde Specificaties. De wagens van de CCRC leunen dicht(er) aan bij de wagens van de SOT. Daar zij zowel endurance als sprint aanbieden tijdens hetzelfde raceweekend is er voor ieders wat wils”. De sfeer is erg goed en net zoals wij het gewend zijn bij de DNRT is de gentlemen attitude op de baan van grote klasse. Ook de kameraderie in de paddock waar iedereen elkaar helpt.

“ We gaan de deelnemers aan de CCRC goed informeren van wat hen te wachten staat in de SOT” gaat Dries Heyman, promotor van de SOT verder. “Via onze pro constructo klasse kunnen zij zonder geluidslimiet met al hun wagens rijden in de SOT SUPER 7 en dit op zowel Francorchamps, Zolder, Mettet als Assen. Reeds enkele CCRC’ers schreven zich in voor seizoen SOT 2013 maar we trachten te voorkomen dat wagens in de schuur belanden. De SOT is een officieel door RACB en FIA erkend BENELUX kampioenschap waarbij de winnaar van de SUPER 7 klasse (endurance en sprint) zich uiteraard BENELUX kampioen mag noemen”

Samen met Harm Boerma zullen we eerstdaags een datum prikken waarop we de CCRC leden uitnodigen. Daar zullen we hen alle info bezorgen betreffende testmogelijkheden, data van de wedstrijden, reglementen, enz…

Met reeds 40 aangemelde wagens (19 SUPER 7 en 21 proto) in zowel endurance als sprint hoopt de SOT in 2013 volle startvelden te kunnen aanbieden.

Tekst & Foto: SOT press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Special Open Trophy op woensdag 6 februari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons