van der Horst

Keert De Tomaso terug richting de racerij?

De Tomaso P72
De Tomaso P72
De nieuwe Hypercar-klasse in het FIA WEC maakt niet alleen de grote constructeurs warm, ook de zogenaamde "boutique" merken dromen van een optreden op Le Mans of een terugkeer naar de racerij. Zo valt daar bijvoorbeeld Scuderia Cameron Glickenhaus, Vanwall en Isotta Fraschini onder. Maar misschien in de toekomst ook De Tomaso, want er zijn namelijk geruchten dat het Italiaanse merk naar het FIA WEC wil komen in 2024.
De Tomaso P72
De Tomaso P72
Het nieuws kwam uit door Daniel Weber, een Instagramblogger met zijn account lemanshypercarnews. Deze hoorde de geruchten in de paddock tijdens de finale in Bahrein enkele weken terug. Daar kwam boven dat De Tomaso aan het werken zou zijn aan een wagen om in 2024 tot het FIA WEC toe te treden. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Vanwall en Isotta Fraschini, werkt de Italiaanse constructeur naar een intrede met een afgeleide van hun laatste model, de De Tomaso P72.

De Tomaso Pantera
De Tomaso Pantera
De Tomaso zou al voor volgende zomer een Hypercar klaargestoomd willen krijgen en dat op basis van de P72, waar overigens maar 72 van gemaakt zijn. Deze zou beschikbaar zijn met zowel een V8 als een V12 motor en laat deze laatste nu de motor zijn waar men mee wil aantreden in het WEC. Het is opvallend hoeveel kleinere merken, maar toch allen met een geschiedenis in de autosport terug willen keren op het hoogste niveau, want voor De Tomaso zou het een terugkeer zijn naar de autosport voor het eerst sinds 1997, toen nog met de befaamde Pantera.

Foto's: Goodwood Festival of Speed - Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 21 november 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons