van der Horst

Keert DragonSpeed terug met de BR Engineering BR1?

DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
Het FIA WEC seizoen loopt dit weekend ten einde, maar Sportscar365 kwam nu al buiten met onverwacht nieuws voor volgend jaar. DragonSpeed overweegt namelijk een terugkeer in de hoogste klasse met hun BR Engineering BR1 LMP1-wagen. Hiermee overweegt teambaas Elton Julian eenzelfde traject als Alpine dat ook verder doet met de A480 LMP1en zo wil hij de toekomst voorbereiden, aangezien het Amerikaanse team ook graag wil toetreden in de LMDh.
DragonSpeed zong het één seizoen uit in de LMP1-klasse, toen nog tijdens het eerste zogenaamde Superseason. Al begon toen de campagne slecht, nadat Pietro Fittipaldi zwaar crashte in Spa op de Raidillon in 2018 en daardoor het seizoen al moest starten langs de zijlijn. Daarna keerde het team terug naar de LMP2, waar het actief was in het FIA WEC, de European Le Mans Series en in bepaalde wedstrijden in IMSA.

De overweging de overstp naar de Hypercar te maken, kwam er nadat de FIA de goedkeuring gaf om de LMP1's nog een extra jaar toe te laten in de Hypercar-klasse, waardoor Alpine ook volgend seizoen nog kan deelnemen met hun wagen. Dat en ddarnaast het feit dat de LMP2's vermoedelijk nog trager zullen gemaakt worden volgend seizoen, aldus Julian. Krijgen we hiermee twee voormalige LMP1-wagens in de topklasse, samen met Toyota, Glickenhaus en Peugeot? Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons