van der Horst

Kenya: Neuville met besttijd

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is de eerste leider in de Rally van Kenya. Dat is de derde manche van het WRC. De Belg gaat teamgenoot Ott Tänak en wereldkampioen Kalle Rovanperä vooraf.
De Safari eiste meteen slachtoffers met onder meer een koprol bij één van de vroege starters. Oliver Solberg (Skoda) zette de richttijd neer voor de Rally1-rijders. Wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota) dook daar fors onder en leek zelfs lang op weg naar de besttijd. 

Thierry Neuville (Hyundai) reed wat rommelig, maar wel aanvallend wat hem uiteindelijk zelfs de snelste tijd opleverde. Ott Tänak (Hyundai) strandde op een tiende. Rovanperä werd derde, op acht tienden. Ook Takamoto Katsuta (Toyota) bleef nog binnen de seconde. De rest van het pak volgt kort later. Grégoire Munster (Ford) eindigde achtste.

Gus Greensmith ging in het slot nog voorbij Solberg in WRC2. Charles Munster eindigde in de onderste regionen nadat hij in het stof van Kajetan Kajetanowicz even van de baan schoof.

De rally start vrijdag echt, met meteen zes slopende proeven op het programma. Zondag eindigt de 72ste Safari Rally.

Foto: FIA WRCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 28 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Safari Rally Kenia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons