van der Horst

Kenya: Rovanperä pakt zijn eerste van het seizoen

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä heeft zondagmiddag de Rally van Kenya gewonnen. Dat is de derde manche van het wereldkampioenschap rally. Thierry Neuville redde op zondag de meubelen na een sterk slot en eindigde vijfde.
  • LTF
De overwinning van Kalle Rovanperä (Toyota) kwam nooit meer in het gedrang op zondag. De Fin gooide de voorbije dagen alles en iedereen los en kon zondag gecontroleerd naar de finish rijden. Voor de Fin is het zijn eerste zege van het seizoen. Hij rijdt maar een beperkt programma dit jaar.

Takamoto Katsuta (Ford) evenaart zijn beste uitslag ooit. De Japanner reed net zoals in 2021 naar een tweede plaats in een slopende Safari Rally. Zelfde verhaal bij Adrien Fourmaux die ook zijn beste prestatie evenaart en twee podia op rij haalt, na een derde stek in Zweden.

Elfyn Evans (Toyota) moest vrede nemen met de vierde plaats. De Welshman kon nooit bekomen van zijn dubbele lekke band, maar presteerde het hele weekend wisselvallig. Voor Thierry Neuville (Hyundai) was de Safari één lange lijdensweg, maar de Belg reed wel een sterke slotdag, weliswaar nog belemmerd door een gebroken ophanging zondagochtend. De Belg pakte ook op zondag een pak punten en wist zo de schade op Evans méér dan te beperken. Meer zelfs, Neuville grossierde op Rovanperä na het meeste punten!

Gus Greensmith (Skoda) was de snelste in WRC2, en eindigt ook zesde algemeen. Oliver Solberg en Kajetan Kajetanowicz mogen mee op het podium in WRC2.

Neuville trekt als WK-leider naar de volgende rally. Hij heeft 67 punten. Dat zijn er zes meer dan Evans. Fourmaux is knap derde met 46 punten. Ott Tänak kijkt al aan tegen een achterstand van 34 punten op de Belg.

De volgende manche is die van Kroatië. 

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 31 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Safari Rally Kenia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons