van der Horst

Kenya: Rovanperä ruikt zege al

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is in de rally van Kenya op weg naar zijn eerste zege van het seizoen. Thierry Neuville had lang uitzicht op het podium maar viel terug naar plaats vijf na mechanische problemen.
Er gebeurde veel in Kenya, maar er was wel één belangrijke constante, namelijk Kalle Rovanperä (Toyota). De Fin is zowat de enige die nog geen problemen kende en gaat dan ook met een riante voorsprong naar de slotdag. De wereldkampioen heeft een bonus van ruim twee minuten op zijn teamgenoot Takamoto Katsuta. 

Ook Adrien Fourmaux (Ford) is bezig aan een heel regelmatige wedstrijd. Hij is derde op ruim drie minuten en lijkt op weg naar het podium. Fourmaux doet nu al een goede zaak in het WRC, want zowel Elfyn Evans (Toyota) als Thierry Neuville (Hyundai) staan achter hem, en de eerste punten zijn reeds verdeeld.

Evans is vierde op ruim vijf minuten. De Welshman reed twee keer lek en viel terug in de stand. Ook Neuville kende zijn deel van de pech. Gisteren verloor hij al kostbare tijd door een lekke band. Vandaag verloor hij nog eens bijna 10 minuten door mechanische problemen. Grégoire Munster (Ford) viel uit met een gebroken ophanging.

Gus Greensmith volgt als zesde en is leider in WRC2. Met Oliver Solberg en Kajetan Kajetanowicz op twee en drie zijn we op weg naar het voorspelde podium. 

Morgen zijn er nog zes proeven. De rally eindigt met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 30 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Safari Rally Kenia.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons