van der Horst

Kenya: Rovanperä snelt er vandoor in antilopenpas

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Na vier van de negentien klassementsproeven leidt de Fin Kalle Rovanperä in de Rally van Kenya. Dat is de derde manche van het WRC. Hij gaat de Hyundai's van zijn landgenoot Esapekka Lappi en de Est Ott Tänak vooraf. Thierry Neuville kende al zijn deel van de pech en volgt als zesde.
  • Skylimit Events
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville (Hyundai) moest als eerste de baan op, maar nestelde zich netjes vooraan op de openingsproef. Dat geluk was echter van korte duur want de Belg reed op de volgende proef lek en kende ook problemen met het hybridesysteem, waardoor hij na amper vier proeven aankijkt tegen een achterstand van 48 seconden op de leider.

Dat is Kalle Rovanperä (Toyota) die opnieuw één van zijn begenadigde dagen kent. De Finse wereldkampioen scoorde een vlekkeloze hattrick in de ochtendlus en bouwde met drie besttijden op rij een mooie voorsprong uit. Hij leidt met 15.5 seconden op Esapekka Lappi (Hyundai) die nochtans de hele ochtend goed in het spoor bleef. Kort daarachter volgt Ott Tänak (Hyundai). De Est was niet heel optimistisch na de openingsproeven, maar ligt wel op de loer.

De rest volgt al op ruimere afstand. Takamoto Katsuta (Toyota) is vierde op 41 tellen, gevolgd door Elfyn Evans (Toyota). Neuville is dus zesde. In de strijd om het kampioenschap verliest de Belg dus nog niet al te veel terrein op Evans. Adrien Fourmaux (Ford) is zevende op bijna anderhalve minuut. Grégoire Munster (Ford) volgt al op ruim twee minuten. Bij M-Sport lijken de instructies duidelijk: aankomen!

In WRC2 leidt Gus Greensmith riant dankzij een lekke band bij Oliver Solberg en problemen op de Skoda van Kajetan Kajetanowicz. 

Na de middag volgt dezelfde lus van drie proeven. De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Safari Rally Kenia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons