van der Horst

Kevin Magnussen debuteert in IndyCar Series

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen
Als er iets is wat Kevin Magnussen zich dit jaar niet aan had verwacht, dan was het wel terug in een éénzitter te zitten. De voormalige Formule 1-piloot maakte dit jaar de overstap naar het IMSA WeatherTech Sportscar Championship, waar hij samen met Renger van der Zande voor Chip Ganassi Racing uitkomt en afgelopen weekend nog zijn eerste overwinning te pakken had in Detroit. Toch zal de Deen dit weekend nog eens schitteren in een formule wagen, met name in de IndyCar.
Hoewel Magnussen in IMSA uitkomt voor Chip Ganassi Racing, zal hij de race in Road America dit weekend niet aanvatten voor dat team, maar voor Arrow McLaren SP, hetzij dus op uitleenbasis. De Deen valt namelijk eenmalig in voor Felix Rosenqvist, die afgelopen weekend een zware crash meemaakte tijdens de eerste van twee races in datzelfde Detroit - overigens gewonnen door Marcus Ericsson en Pato O'Ward. Dat het team aan hem dacht is ook niet abnormaal, gezien het verleden van de Deen bij McLaren in de formule 1, waar hij zijn beste resultaat ooit behaalde met een tweede plaats. Hiermee maakt K-MAG nu zijn onverwachte debuut in de IndyCar Series, waar hij onder meer tegen zijn oud-teamgenoot Romain Grosjean zal rijden.

Rinus "Veekay" Van Kalmthout
Rinus "Veekay" Van Kalmthout
Ook ziet het er naar uit dat niet alleen Rosenqvist gewisseld wordt, maar ook Rinus "Veekay" Van Kalmthout. De Nederlander die uitkomt voor Ed Carpenter Racing, brak maandag zijn sleutelbeen tijdens een trainingsrit op de fiets. Veekay werd ondertussen ook al succesvol geopereerd, maar zal dit weekend eveneens verstek moeten geven. Hij wordt vervangen door Oliver Askew, die afgelopen zondag nog bij Arrow McLaren SP inviel voor Rosenqvist.

Foto's: Arrow McLaren SP - IndyCar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 16 juni 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons