van der Horst

Kevin Magnussen test voor Mercedes

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen
Van 1 tot 3 december testen de drie DTM teams op het circuit van Jerez. Mercedes maakt van de wintertesten gebruik om heel wat nieuwe rijders de gelegenheid te geven te testen in een C63 coupé. De meest in het oog springende naam is die van ex-F1 rijder Kevin Magnussen. De Deen verloor eerder op het jaar zijn plaats in het McLaren F1 team en is nog steeds op zoek naar een raceprogramma voor volgend jaar.
Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Verder nodigde Mercedes  GP2-rijder Raffaele Marciello, Formule Renault 3.5-rijder Jazeman Jaafar, GP3-piloot Marvin Kirchhöfer en F3-rijder Mikkel Jensen uit. Ook Maro Engel die tussen 2008 en 2011 voor Mercedes in de DTM uitkwam, is van de partij. De Duitser reoriënteerde daarna zijn carriëre naar de GT-wagens en won onlangs nog de GT World Cup in Macau met een Mercedes.

Ook Audi brengt biedt heel wat nieuwkomers de kans het stuur te nemen van een DTM wagen. Naast GP2-rijder Mitch Evans zijn dat Arthur Pic, Matthew Brabham, Alex Palou, Antonio Giovinazzi en Ben Hanley. Iets minder rookies bij BMW waar F3-sterren George Russell en Alexander Sims het gezelschap krijgen van Formule Renault 2.0 vicekampioen Louis Deletraz en GT-rijder Jesse Krohn.

Foto's: Niels Vaeck & GP2 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 30 november 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons