van der Horst

Koen en Kris Wauters met Porsche naar Supercar Challenge

Kris en Koen Wauters
Kris en Koen Wauters
Koen en Kris Wauters worden dit seizoen niet alleen in het Belcar Endurance Championship verenigd aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup, de Clouseau-broers staan in 2018 ook aan de start in de Supercar Challenge. De auto wordt ingeschreven door DVB Racing, dat in totaal drie exemplaren van de Duitse GT-bolide aan de start brengt.
  • STX Motorhomes
Koen Wauters heeft er al een gastoptreden opzitten in het kampioenschap van Dick van Elk, met een Ferrari 430 GT2 tijdens het Racing Festival van 2012 in Spa-Francorchamps. Nu de dikke GT-bolides geweerd zijn uit het Nederlandse kampioenschap, kunnen de zingende broers met hun Porsche 991 dus mikken op de algemene titel.

Ronald Hessels, technisch verantwoordelijke DVB Racing: “Onze deelname met Koen en Kris aan de Supercar Challenge komt misschien als een verrassing, maar aan de ambities werd niet geraakt: voor de titel vechten. De drie Duitse GT’s rijden het hele kampioenschap, waarbij we ook driemaal in eigen land zullen racen, tweemaal in Spa en eenmaal op Circuit Zolder.”

De Supercar Challenge start volgend weekend tijdens de Spa 400 in Francorchamps, en komt later ook langs in Zandvoort, Zolder en Assen.

Foto Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Supercar Challenge op zaterdag 7 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons