van der Horst

Koeweit vervangt Sebring als finale 24H Series

Kuwait International Circuit
Kuwait International Circuit
Enkele weken terug liet de 24H Series weten dat het moest afzien van de finale in Sebring. Als reden gaf men de onzekerheden in de globale logistiek op. Daarom werd er gezocht naar een vervanger en deze vond men in het Midden-Oosten met het Kuwait International Circuit, dat voor het eerst een internationaal evenement mag ontvangen. Weliswaar zal het een 12-uursrace worden in plaats van de 24 uren die normaal in Florida zouden verreden worden.
Kuwait International Circuit
Kuwait International Circuit
Het tracé, gelokaliseerd in Kuwait Motor Town - op 55 km van de hoofdstad -, is nog relatief nieuw. Het werd namelijk in 2019 gebouwd en werd getekend door niemand minder dan Hermann Tilke, die al verschillende Formule 1-circuits ontworpen heeft. Hiermee zal het circuit tussen 30 november en 2 december zijn eerste grote internationale evenement ontvangen. Al heeft men wel beslist om de wedstrijdduur terug te schroeven. Zo zal het maar een race van 12 uur worden, overigens zonder onderbreking, in plaats van de geplande 24 uren. De keuze is gevallen op Koeweit omwille van het veiligere transport en de connectie naar Dubai, waar men tussen 13 en 15 januari het nieuwe seizoen op gang zal trekken.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 28 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Kuwait.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons