van der Horst

Zuid-Korea: Opnieuw Sebastian Vettel

Start GP van Zuid-Korea
Start GP van Zuid-Korea
Sebastian Vettel haalde in Zuid-Korea zijn vierde zege op rij binnen, de Duitser kwam nooit in de problemen en won voor Kimi Räikkönen en Romain Grosjean. Een mooie vierde plaats was er voor Nico Hülkenberg die in zijn Sauber Lewis Hamilton en Fernando Alonso achter zich wist te houden. Terwijl Vettel de ene zege na de andere binnen rijft kende zijn teammaat Mark Webber weer pech. De Red Bull van de Australiër vatte vuur na een tik van een andere deelnemer en de wagen liep daarbij veel schade op.
  • St. Paul
De race kende twee interventies van de safety car, maar dat belette Vettel niet om naar de overwinning te rijden. Vertrokken van op de pole nam de Duitser onmiddellijk de leiding om nadien de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten. Grosjean wist vlak na de start voorbij Hamilton te geraken maar de Fransman moest naderhand zijn ploegmaat Räikkönen voorbij laten die aan een mooie remonte bezig was na van op de negende plaats te zijn vertrokken.

Podium GP van Korea
Podium GP van Korea
De man van de wedstrijd was misschien wel Nico Hülkenberg, de Duitser lag al van bij het begin van de race op een mooie vijfde plaats en wist eerst een opzittende Alonso achter zich te houden waarna hij later in de race ook nog eens de aanvallen van Hamilton afweerde. De Brit had te kampen met snel slijtende banden, maar zag zich genoodzaakt om zijn stop uit te stellen, gezien Rosberg al in de pits stond met een losgekomen voorvleugel. Rosberg lag op het moment dat zijn vleugel het begaf derde en kon daarna een podiumplaats wel vergeten en werd uiteindelijk zevende. Alonso kon geen vuist maken en de Ferrari was nooit in staat om voor het podium te strijden, de Spanjaard kon tevens een terugkerende Hamilton niet achter zich houden en finishte als zesde. De kans dat Alonso nog wereldkampioen wordt is nu wel heel klein geworden.

Nico Hülkenberg - Sauber
Nico Hülkenberg - Sauber
De Pirelli rubbers zorgden wegens hun snelle slijtage weer voor de nodige problemen, toen een voorband van Sergio Pérez het op volle snelheid begaf en de baan vol rubberstukken lag besloot men om de safety car te laten uitrijden om de baancommissarissen de gelegenheid te geven de rotzooi op te kuisen. Bij de herstart ging Sutil rond en raakte daarbij de wagen van Webber waarna de Red Bull waarschijnlijk door een ontstane olielek vuur vatte. De safety car kwam opnieuw buiten om de brandweer de gelegenheid te geven de brandende wagen te blussen en zorgde even voor verwarring in het peloton door zonder enige indicatie de piste op te komen. Na de tweede herstart lagen de podiumplaatsen vast en ging alle aandacht naar het gevecht om de vierde plaats dat uiteindelijk door Hülkenberg gewonnen werd, die alzo het financieel geplaagde Sauber van broodnodige punten voorzag.

Uitslag GP van Korea:

01. Sebastian Vettel (Red Bull) 55 ronden
02. Kimi Räikkönen (Lotus) +4.224
03. Romain Grosjean (Lotus) +4.927
04. Nico Hülkenberg (Sauber) +24.114
05. Lewis Hamilton (Mercedes) +25.255
Kimi Räikkönen & Romain Grosjean
Kimi Räikkönen & Romain Grosjean

06. Fernando Alonso (Ferrari) +26.189
07. Nico Rosberg (Mercedes) +26.698
08. Jenson Button (McLaren) +32.262
09. Felipe Massa (Ferrari) +34.390
10. Sergio Perez (McLaren) +35.155
11. Esteban Gutiérrez (Sauber) +35.990
12. Valtteri Bottas (Williams) +47.049
13. Pastor Maldonado (Williams) +50.013
14. Charles Pic (Caterham) +1:03.578
15. Giedo van der Garde (Caterham) +1:04.501
16. Jules Bianchi (Marussia) +1:07.978
17. Max Chilton (Marussia) +1:12.898
18. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) op 2 ronden
19. Daniel Ricciardo (Toro Rosso) op 3 ronden
20. Adrian Sutil (Force India) op 5 ronden

Foto's: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons