van der Horst

Korea: Opstaan of uitslapen ?

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Zondag vroeg op of lekker uitslapen, menig Formule 1-fan die het zich dezer dagen afvraagt. Gezien de dominantie van Sebastian Vettel in de Red Bull, vooral tijdens de vorige wedstrijd in Singapore, lijkt ook het kampioenschap een uitgemaakte zaak en is het afwachten tot volgend seizoen wanneer de nieuwe reglementen in werking treden om te zien of de dominantie van Red Bull en hun topdesigner Adrian Newey kan blijven duren. De reden om zondag toch om 8u 's morgens voor de buis te zitten ?
  • Dreamdrive
De GP van Singapore wordt traditioneel verreden onder kunstlicht
De GP van Singapore wordt traditioneel verreden onder kunstlicht
Misschien om de remonte van Fernando Alonso in de Ferrari te aanschouwen? Kwalificeert de Spanjaard zich net als de vorige races tussen de vijfde en achtste plaats dan kunnen we alweer vuurwerk verwachten, al zal ook zijn motivatie en die van zijn team tanende zijn als de regerende Duitse wereldkampioen weer wegrijdt van het peloton.

Of misschien omwille van de onvoorspelbaarheid van het circuit? De start van de allereerste wedstrijd in Korea in 2010 werd ettelijke malen uitgesteld door het slechte weer en toen er eindelijk gereden kon worden verloor Mark Webber eigenlijk zijn tot dan heel goede kansen op de titel na een crash vroeg in de race. Vettel leek vervolgens op weg naar de zege wanneer luttele ronden voor het einde zijn Renault krachtbron de geest gaf en Alonso zich met de zege weer volop in de titelstrijd smeet.

Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Een laatste reden is waarschijnlijk om te zien wat Kimi Räikkönen kan doen na zijn uitstekende derde plaats in Singapore toen hij bovendien met rugproblemen af te rekenen kreeg. De Fin heeft met een vierde plaats in het WK en bijna 100 punten achterstand niets te verliezen en zal nog een paar keer alles uit de Lotus halen wat erin zit om dan vervolgens met opgeheven hoofd volgend seizoen richting Ferrari te vertrekken.

Foto's: Racing International Photography - Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons