van der Horst

Kortnieuws: Twee DRS zones in Hongarije – GP Rusland op 19 oktober

Start Grote Prijs van Duitsland 2013
Start Grote Prijs van Duitsland 2013
De Grote Prijs van Hongarije gold nooit als een van de meest spectaculaire van het seizoen, temeer daar inhalen er moeilijk is. In een poging de race dit jaar wat meer spanning mee te geven heeft de FIA besloten dat er twee DSR zones komen. Daarnaast is nu is ook de datum van de eerste Grote Prijs van Rusland gekend, deze zal plaats hebben op het weekend van 18 en 19 oktober 2014.
Er komen dus twee DRS zones voor de GP van Hongarije dit weekend, de eerste zone blijft behouden zoals voorheen op het rechte stuk voor de pits. Een tweede DRS zone werd nu ingesteld bij het uitkomen van de eerste bocht.

Nadat deze week  voor 2014 de terugkeer van de GP van Oostenrijk bekend werd gemaakt werd nu ook de datum voor de eerste GP van Rusland vrij gegeven, deze zal plaatsvinden op 19 oktober 2014. Dit maakt al twee nieuwe races voor volgend jaar en dat terwijl Ecclestone nog deze week aangaf dat er niet meer dan 20 wedstrijden komen in 2014. Met de toevoeging van de race in New Jersey wil dit zeggen dat er twee bestaande races moeten verdwijnen. Worden het twee Europese data of vallen de slachtoffers in Azië, waar zowel de GP’s in Korea als India met zwaar verlies draaien en zelfs China nooit het gehoopte recette haalde.

Foto: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons