van der Horst

Kortnieuws uit de Formule 1

George Russell
George Russell
Er is heel wat nieuws uit de Formule 1-wereld, enkele dagen voor de eerste Grote Prijs van het seizoen. Zo werd bevestigd dat George Russell de rol van Romain Grosjean als directeur van de Grand Prix Drivers Association overneemt. Daarnaast werd Francois-Xavier Demaison bevestigd als technisch directeur bij Williams Racing.
Na het vertrek van voormalig Haas-rijder Romain Grosjean, werd aangekodigd dat Williams-rijder George Russell de Fransman zal vervangen als directeur van de Grand Prix Drivers Association, de vakbond van de F1-rijders. De jonge Brit voegt zich bij de bestaande leden: mededirecteur Sebastian Vettel en voorzitter Alex Wurz. Anastasia Fowle wordt de eerste extra-directeur die geen rijderservaring heeft. Fowle zal dienen om te luisteren naar de klachten van de rijders, vooral op het gebied van veiligheid. Grosjean zal in 2021 een rol als adviseur van de GPDA vervullen, om zijn lopende werk af te ronden.
Williams Racing heeft een nieuwe technische directeur
Francois-Xavier Demaison
Francois-Xavier Demaison
De wederopbouw van Williams Racing onder nieuwe eigenaren Dorilton Capital is verder gezet met het aannemen van Francois-Xavier Demaison. Hij vervult de rol van technisch directeur bij Williams die leeg is gebleven sinds Paddy Lowe in juni 2019 vertrok. Demaison, bekend als FX, heeft het afgelopen decennium bij Volkswagen Motorsport gewerkt. Daar had hij de leiding over de technische afdeling en werkte hij nauw samen met Jost Capito. Capito is dit jaar de nieuwe CEO bij Williams Racing. Demaison zal aan Capito rapporteren met de gehele verantwoordelijkheid voor de technische werking van het bedrijf, inclusief het ontwerp en de aerodynamische functies. Zijn exacte startdatum moet nog worden bepaald. 

Demaison was verantwoordelijk voor Volkswagens alles overwinnende Polo R WRC. De wagen won vier jaar op rij de merkentitel in het WRC vanaf 2013. 
Ugo Ugochukwu tekent bij McLaren
Ugo Ugochukwu
Ugo Ugochukwu
McLaren heeft een langetermijnovereenkomst getekend met de 13-jarige Amerikaanse, FIA Europees kartkampioen Ugo Ugochukwu. Lewis Hamilton had dezelfde leeftijd toen McLaren hem een contract voorschotelde. Ugochukwu, die door McLaren werd omschreven als een openbaring, zegevierde in het FIA OKJ European Championship in 2020. Hij heeft ook verschillende nationale en internationale kartingonderscheidingen gewonnen in de VS en in Europa.

Ugochukwu, die zijn kartcarrière in de staat New York in 2013 begon, zei: “Ik ben vereerd dat ik zo vroeg in mijn carrière ben gecontracteerd door zo'n iconisch team als McLaren Racing. De steun van McLaren is fantastisch en waar elke jonge racer van droomt."

Het Woking-team heeft een geschiedenis in het kiezen van rijzende sterren, met Hamilton, Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne en Lando Norris allemaal alumni van hun op maat gemaakt programma voor jonge rijders.
Formule 1 kondigt samenwerking aan voor WeRaceAsOne met Global Citizen
Recentelijk werd aangekondigd dat het WeRaceAsOne-initiatief het officiële Environment, Social and Corporate Governance-platform wordt voor de Formule 1. Dat ter ondersteuning van de #PurposeDriven-beweging die vorig jaar door de FIA ​​werd gelanceerd. Nu heeft F1 een nieuw partnerschap aangekondigd met internationale belangenorganisatie Global Citizen. GC zal een liefdadigheidspartner worden van het WeRaceAsOne-platform dat vorig jaar in juni werd gelanceerd.

"Bij onze terugkeer in het racen wilden we onze vastberadenheid laten zien om de grote problemen aan te pakken waarmee wij als sport, maar ook in de samenleving, worden geconfronteerd", aldus een verklaring van de Formule 1. "Deze kwesties zijn belangrijk voor de toekomst van onze sport op langere termijn, maar hebben evenzeer een grote impact op de gemeenschappen waarin we racen en op landen over de hele wereld. "

Er zijn drie pijlers waarop het platform zich focust: duurzaamheid, diversiteit en inclusie en gemeenschap. Er is al vooruitgang geboekt op deze pijlers, volgens de Formule 1, en er zullen de komende maanden en jaren meer acties worden ondernomen.

Foto: Williams Racing, McLaren
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 23 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons