van der Horst

Kovalainen test BMW M4 DTM

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen
Voormalig F1-rijder Heikki Kovalainen heeft de voorbije dagen voor het eerst van het DTM-spektakel mogen proeven. De 32-jarige Fin die in zijn carrière tot dusver 111 F1-starts maakte, nam op de Lausitzring het stuur van een BMW M4 DTM en was na afloop onder de indruk van de ervaring. De kennismaking kaderde in een vierdaagse test van het Beierse merk op de Oost-Duitse omloop nabij Dresden, waar in september de achtste manche van het DTM-seizoen plaatsvindt.
"Eerlijk gezegd wist ik niet echt wat ik moest verwachten aangezien ik nog nooit met een wagen als deze gereden heb," zei Kovalainen achteraf. "Ik voelde me echter van begin af aan comfortabel in de BMW M4 DTM. Het is een indrukwekkende wagen, vanzelfsprekend zwaarder dan een F1-bolide en met minder power, maar de aërodynamica is uitstekend en je kan er heel snel mee door de bochten. Het team heeft me goed geholpen om aan alles gewoon te worden. Het is er duidelijk aan te zien alles er zeer professioneel aan toe gaat."
 
BMW Motorsport gaf niet aan of Kovalainen in de running is voor een DTM-zitje in 2015, al doet deze test natuurlijk vermoeden van wel.

Foto: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 29 augustus 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons