van der Horst

Kroatië: Neuville en Evans op gelijke voet na openingsdag

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Na de openingsdag in de Rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC, hebben we twee leiders. Thierry Neuville en Elfyn Evans eindigen na acht van twintig proeven op een ex aequo. Sébastien Ogier ligt op vinkenslag.
Na de ochtendlus zag het er goed uit voor Thierry Neuville (Hyundai). De Belg leek door te zetten maar reed vroeg op de middag lek, waardoor hij een tiental seconden kwijtspeelde. Elfyn Evans (Toyota) nam het verlies in dank aan om zijn kloof in één klap te dichten. Meer zelfs, de Welshman proefde na de voorlaatste proef zelfs even van de leiding, maar in de slotproef zette Neuville de bordjes weer gelijk. Evans en Neuville gaan dus als leider naar de tweede dag.

Het gevaar komt evenwel van achteruit. Sébastien Ogier (Toyota) stond deze middag nog op een halve minuut, maar de Fransman dichtte met een fabelachtige tijd op de slotproef, de kloof tot amper 6.6 seconden.

Ook Ott Tänak (Hyundai) kwam beter op dreef, maar met een achterstand van 41 tellen, lijkt het podium veraf. De Est houdt zich in eerste instantie best bezig met Adrien Fourmaux (Ford) die een fraaie dag kende en nog afsluit binnen de minuut van de leider.

Daarachter zijn de verschillen reeds groot, met Takamoto Katsuta (Toyota) op anderhalve minuut als zesde, met Andreas Mikkelsen (Hyundai) op bijna drie minuten als zevende en Grégoire Munster (Ford) op ruim drie minuten als achtste.

In WRC2 lijkt Nikolay Gryazin alles onder controle te houden. Hij houdt netjes de Belgische Citroën van Yohan Rossel af. Gus Greensmith zit op koers voor de derde podiumtrap.

Foto: Toyota Gazoo Racing


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons