van der Horst

Kroatië: Neuville neemt opnieuw de bovenhand

Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 rally1
Na twaalf van de twintig proeven in de Rally van Kroatië, manche vier van het WRC, heeft Thierry Neuville opnieuw de bovenhand genomen. De Belg zijn voorsprong is echter minimaal op de Toyota's van Sébastien Ogier en Elfyn Evans.
Thierry Neuville (Hyundai) en Elfyn Evans (Toyota) begonnen zaterdag met een ex aequo. De Belg beende gisteren de Welshman op de slotproef opnieuw bij nadat hij eerder lek was gereden. De Belg zette de Toyota's meteen weer onder druk op de openingsproef al ging de snelste tijd wel naar Adrien Fourmaux (Ford) die zijn ware potentieel begint te tonen.

Op de tweede proef van de dag nam Sébastien Ogier (Toyota) de besttijd. Neuville en Evans hielden de bordjes weer gelijk, maar op de laatste twee proeven van de ochtend haalde Neuville opnieuw uit. Zijn glimlach aan de finish verraadde veel. De Belg heeft nu een bonus van 4.7 seconden op Evans. Ogier staat opnieuw in de dubbele cijfers met 11.3 tellen in de min. Ogier besloot de lus met een regenband, maar hield verbazend goed het tempo van de koplopers bij. Eén van de prestaties van het weekend!

Daarachter blijft ook de strijd om de vierde plaats interessant. Fourmaux houdt de druk hoog op Ott Tänak (Hyundai) die wel zijn tweede adem heeft gevonden. Daarachter blijft alles ongewijzigd met Takamoto Katsuta (Toyota) op zes, Andreas Mikkelsen (Hyundai) op zeven en Grégroire Munster (Ford) op acht.

In Rally2 kreeg Nikolay Gryazin plots een stevige bonus nadat Yohan Rossel en Gus Greensmith lek reden. Sami Pajari komt zelfs op vijf tellen van Rossel.

Na de middag volgt dezelfde lus als deze ochtend. De rally eindigt morgen met de Power Stage.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons