van der Horst

Kroatië: Ogier als vanouds

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier heeft de snelste tijd geklokt op de shakedown van de Rally van Kroatië. Dat is de vierde manche van het wereldkampioenschap rally dat nu helemaal onder stoom komt. Toyota zorgde voor een dubbel met Elfyn Evans op twee. WK-leider Thierry Neuville tikte aan als derde.
  • Powercars
Thierry Neuville (Hyundai) moest als WK-leider de baan openen op de korte proef nabij Okic. Ook morgen moet hij als eerste de weg openen en dat is zeker een voordeel op asfalt. Dat was er ook aan te zien want, teamgenoot Ott Tänak (Hyundai) was de enige die in de eerste run onder de tijd van Neuville dook. Kleine kanttekening: de Toyota's kozen in de beginfase wel voor het harde rubber.

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport
Iedereen dook onder zijn tijd in de tweede run. Sébastien Ogier (Toyota) verbeterde gevoelig zijn chrono en sloot de tweede run af als eerste. De meesten vonden het ook welletjes na twee sessies waardoor de tijd van de Fransman tot het einde bovenaan bleef staan. Elfyn Evans (Toyota) kwam nog het dichtst in de buurt in zijn derde run. Neuville en Tänak delen de derde plaats op bijna anderhalve seconde van Ogier. Adrien Fourmaux (Ford) klokte af als vijfde. Grégoire Munster (Ford) eindigde als achtste, en laatste Rally1, weliswaar in de buurt van Takamoto Katsuta (Toyota) en Andreas Mikkelsen (Hyundai), respectievelijk zevende en zesde.

De shakedown werd even gestaakt toen de 0-wagen overkop ging.

In WRC2 de verwachte namen, met Yohan Rossel op één en Nikolay Gryazin op twee. Citroën zorgde dus voor een mooie dubbel. Bij de Juniors nestelde Tom Rensonnet zich in het pak, op vijf tellen van de snelste tijd van de Kazak Borodin Petr.

De rally begint vrijdagochtend met meteen een stevige kuitenbijter van 24 km. De rally eindigt zondag, na twintig klassementsproeven, met de Power Stage.

Foto: FIA WRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 18 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons